maanantai 6. kesäkuuta 2016

#27 Miksi oma?

Äänestys tuossa blogin reunassa päättyi ja lopputulos oli se että haluatte postauksen "Miten päädyin siihen että haluan oman hevosen?".
Ensin haluan että tiedätte minun olevan sellainen ihminen, joka yleensä kun jotain päättää tai haluaa, haluaa oikeasti ja tietää pystyvänsä siihen.
Viime vuonna kun olin Kullan kanssa Ypäjällä Suomenratsujen kuninkaallisissa hyppäämässä 70 ja 80, mulle tuli sellanen olo et ei vitsi, tää on se minkä takia haluan treenata. Vaikka luokat olivat pienet tiesin haluavani treenata kohti niitä 120 luokkia.
Noh, koska tiesin, että silloinen ratsastuksenopettajamme oli lähdössä pois, aloin miettimään että entä jos tää ei enään koskaan onnistu. Olin aina halunnut oman hevosen, mutta nyt tiesin että NYT mä lähden ratsastuksessa omalle polulle ja hankin sen oman.
Aloimme keskustella vanhempien kanssa ja tulimme siihen tulokseen että löydämme enemmän plussia kuin miinuksia oman hevosen hankkimisesta.

+ saat itse päättää missä käyt kisoissa
+saat itse päättää koska käyt kisoissa
+saat itse suunnitella viikko-ohjelman
+pääset kokemaan monipuolisemmin hevosten parissa oloa
+kehityt nopeammin
+pääsen kojti tulevaisuutta

-rahaa kuluu enemmän
-aikaa menee enemmän
Jos palataan noihin kuninkaallisiin vielä, niin siellä kun näin super komeita suokkeja, hienoja ratsukoita ja tajusin että tätä mä haluan, oli selvää että ilman omaa hevosta en voi sitä saavuttaa.
Mun mottokin on aina ollut että
-Älä vain juokse unelmiesi perässä, vaan kiihdytä, ja ota ne kiinni-

4 kommenttia:

 1. Hyvä postaus,
  Voisit vielä tehdä erillisen postauksen ajoista ennen toivoa, olisi mukava kuulla sun koko sun ratsastushistoriasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toiveesta! Toteuttelen aika aktiivisesti kyllä teidän toiveitanne, joten voisin tämänkin tehdä!

   Poista
 2. Kiva postaus :) Itse lisäisin miinuksiin vielä sen vastuun... On omistajan tehtävä huolehtia hevosen oikeanlaisesta liikunnan ja ravinnon saannista, terveydestä, varusteista, kengityksistä, rokotuksista, raspauksista ja koska käsittääkseni Toivolla on myös kesäihottuma, tuo senkin hoito mielettömästi lisää sitä vastuuta ja työtä, koska jos kesäihottumaa ei hoida aktiivisesti, voi hevonen päästä tosi huonoonkin jamaan. Ja jos käy ratsastuskoulussa ratsastamassa ja omalle "vakioratsulle" käy jotain (vaikkapa vakavampi loukkaantuminen) saat vain uuden ratsun alle, kun taas oman kanssa et voi ratsastaa ja se pitää hoitaa kuntoon ja jos tilanne on niin paha että sitä ei saa kuntoon, on päätös mahdollisesta lopetuksesta itsellä. Ja voisin vaikka väittää että on todella raskasta tehdä se viimeinen päätös. Toki myös vakiohevosen loukkaantuminen tai kuolema on vaikea asia mutta päätösten teko ja hoitaminen kuuluvat siinäkin tilanteessa hevosen omistajalle...

  VastaaPoista