lauantai 18. kesäkuuta 2016

#33 Kesämeno!Toivohan siis oli nyt tämän viikon Kämmäkässä, ja tuli perjantaina kotiin. Ilma on onneksi ollut suhteellisen hyvä, ja olemme päässeet maastoilemaan oikein mukavasti pääosin n. 10 kilometrin lenkkejä, eli sellainen juuri sopivan rento. kaverit eivät millään halunneet päästää irti toivosta kun hain sitä laitumelta koppiin ja siitä kotiin. Tässä vielä viimeiset kuvat laumasta tältä viikolta!
Pojat leikkiiNää ei meinannu päästää Toivoo pois kun hain sitä laitumelta <3Olen kuitenkin pistänyt korvan taakse muutamia huomioita liittyen Toivon hikoiluun. Toivo on lämpimällä säällä todella herkästi super hikinen ja mm. Kummajaisissa vähän vertailin muihin, ja huomasijn, että Toivo todellakin hikosi jo muutaman ravikierroksen jälkeen kamalasti, vaikka muut olivat vielä ihan kuivia.
(kuvan lähde: Google kuvahaku)
 Näin ollen hevonen väsyykin aika helposti, ja Toivon kesäkarvakaan ei oikeasti ole mikään kovin ohut...Rupesin miettimään että jos Toivon klippaisi nyt kesäksikin. Katselin klippausmalleja ja tulin siihen tulokseen että laitan klippaajalle viestiä ja kysyn onnistuisiko hänen puolestaan tulla klippaamaan Toivo tässä lähipäivinä. Malleja katsellessani tulin siihen tulokseen että allaolevassa kuvassa alhaalta ensimmäinen eli trace-klippaus voisi toimia toivon kanssa ihan hyvin, koska
tässä mallissa karvat ajetaan juurikin siitä mistä Toivo yleensä hikoaa eniten. Näimpä klippaaja vieraili tänään ja Toivo pääsi kevyempään karvaan oikeinkin mukavasti! Katsotaan nyt auttaako tämä ratkaisu mitenkään ja jatketaan treenailuja toivottavasti vähän pienemmällä hikimäärällä. Pääasia olisi että Toivon olisi helpompi treenata ja olo vähän viilentyisi tämän myötä. Toivo on nyt kesälookissa!  Lopputuloksesta ei ole nyt kuvaa, piti ottaa mutta jäimme vesisateen alle kun kävelimme loppukäyntejä maastossa ja hevonen kuivatteli n. tunnin, ja siinä sitten olinkin jo unohtanut kuvien napsimisen. Anteeksi siitä!
Melkein valmis!

Samalla kävi taas kengittäjä korjaamassa Toivon etukavioita. Toivo astuu, varsinkin vasemmalla etujalalla ulos vinoon, ja kenkä ja sitä myöten kavio kuluvat todella helposti. Viime kerralla Toivolle laitettiin normaalia paksumpi kenkä, ja kannat sivuille, ei eteen niinkuin normaalisti. Nyt kulumisessa meni 5 viikkoa, viimeksi 4 viikkoa. Eli paksummasta kengästä on ollut ainakin vähän hyötyä. Nyt kengittäjä laittoi etukantaiset, koska sivukantaiset olivat loppu niiden huonon saatavuuden vuoksi. Etujalkojen ravi on niin kerivää, että kenkä ja tätä myöten kaviokin kuluvat todella vinoon. Nyt kaviot onneksi olivat kasvaneet aika hyvin vrt. esimerkiksi ensimmäisiin kengityskertoihin meidän aikanamme.

2 kommenttia:

  1. Kiva kun postailet nykyään niin usein :) Olet myös kehittynyt kirjoittamisessa ja on kiva kun postaukset on nykyään pidempiä!
    Tsemppiä teille Toivon kanssa jatkoon :)

    VastaaPoista