keskiviikko 3. elokuuta 2016

#35 Vaikea vasen

Postauksia taas tulee tiuhempaan. Haluan kirjoitella nyt kun on aikaa, koska kun koulu alkaa postaukset todennäköisesti vähenevät.

Ratsastin tiistaina Kapun aamupäivällä heti aamutallin jälkeen. Rakensin ennen Kapun saapumista toiselle pitkällesivulle jumpan, jossa oli ensin maapuomi, jonka jälkeen kolme kavalettia, maapuomi, pikkupysty ja maapuomi. Kaikki siis in-and-out väleillä niin että saadaan vähän jumppajuttujakin kehiin. Toiselle pitkällesivulle rakensin pystyn, jonka eteen ja taakse ns. apupuomit 3m väleillä.
Diakonaalille tein vielä yhden laukka-askeleen sarjan.

Aloitimme ensin tällä apupuomi pystyllä, jota tulimme siis verkkana. Tulimme sitä siis ihan vaan molempiin suuntiin vuoronperään ja este nousikin sinne 90cm, joka sujui Kapulta mainiosti. Tämän tehtävän valitsin siis hyppykaaren parantamiseksi.

Kuvat C. Anniina

Tämän jälkeen tulimme jumppaa, joka osoittautuikin todella hankalaksi varsinkin vasemmassa laukassa. Vasen on Kapulle muutenkin hankalampi ja tämän kanssa oli todellakin ongelmia, kuitenkin saimme sen onneksi sujumaan loppua kohden ihan ok. Tosin, ei aivan virheettömästi. Vaikeuksia tuotti etenkin oikeanlaisen rytmin löytäminen ja tasapainossa pysyminen jonka taki ajauduin auttamaan hevosta aika paljon vrt. tehtävän tarkoitukseen.
Viimeisenä hyppäsin vielä sarjan muutamaan kertaan. Siihen taisi tulla ekalla kerralla kielto. Vähän epävarmuutta hevoselta ja liian vähän tukea ratsastajalta. Muuten kaikki olisikin varmasti ollut ok, mutta Kapu ei paljoa ole sarjoja hypännyt joten apua tarvitsee ihan pelkkään ponnistukseenkin. Sarjan jälkeen tulin näitä kaikkia vielä yhdistettynä yhtenä tehtävänä.
Kun Kapu oli lähtenyt kotiin, serkkuni 2- ja 4v. tulivat katsomaan Toivoa. Sateen loputtua satuloin Toivon ja pienet pääsivät pikku kävelylle. Toivo teki talutusratsuhommia sen 15 minuuttia jonka jälkeen kamat pois ja Toivo takaisin laitumelle. Toivo oli kuin enkeli lapsien harjatessa sitä. Ei edes paikkaa vaihtanut ennenkuin otin sen ulos. Viisas suomenhevonen aisti selvästi pienet lapset ja vähän varoi, sekä osoitti kunnioitusta heitä kohtaan. On se vaan helmi ! <3

Kuvat C. Anniina

Iltapäivällä, tai no illalla tulin takaisin tallille ja lähdimme Nanhiaan Heinin valmennukseen. Niinkuin allaolevista kuvista huomaa, ratsastimme ainakin puolet valmennuksesta vesisateessa ja näinollen hevonenkin oli märkä. Onneksi aavistin sateen ja osasin ottaa loimia mukaan, jotta hevonen ei jäädy märkänä kopissa matkalla kotiin. Teimme aluksi kavaletti tehtäviä, jonka jälkeen tulimme muutamasti radan eri osia. Lopuksi vielä yhdistettiin osat ja ratsastettiin lopuksi koko homma ratana. Toivo hyppäsi super hyvin ja itsekin keskityin aika hyvin tälläkertaa. Heini kertoi, että tämä kerta oli multa parasta ratsastusta mitä hän on nähnyt ja olin kyllä itsekin tyytyväinen! Vielä vaan enemmän tukea hevoselle ennen esteitä, varsinkin jos paikka ei meinaa osua.

Puhuimme Heinin kanssa että ensi viikolla Toivon ei tarvitse hypätä kisojen lisäksi ollenkaan. Siitä seuraavalla viikolla pidetään kokonaan hypytön breikkiviikko, jonka jälkeen palaillaan taas Heinillä työntouhuun. 

kuvat c. Alisa4 kommenttia: