sunnuntai 14. elokuuta 2016

#37 Ypäjä kisaviikko 6.8.2016

Taas kerran kirjoitin tekstin jo kisapäivänä mutta kuvien saamisessa kesti ikuisuus ja saan tämän vasta nyt julkaistua.

Tänään siis olimme Ypäjällä hyppäämässä Toivon kanssa. Aamulla meinasi, tai oikeastaan tulikin vähän kiire, koska tajusin, että mun täytyy varmaan tamppautuneimmat liat kaivaa veden kanssa hokinrei`istä pois. Niitä siinä sitten kaiveltiin ja ajoimme tallin pihasta pois 15 minuutttia aikataulusta jäljessä.
Kisapaikalle pääsimme niin, että mä juoksin käveleen rataa ja äiti kävi näyttämässä sillä aikaa rokotustodistuksen. Rata oli suhteellisen yksinkertainen. Uusinnassa muutama paikka oli sellainen, joista uumoilin tulevan ongelmia.

Verkassa Toivo ei kuunnellut, ei sitten yhtään. Jouduin ratsastamaan aika nopeilla pidätteillä, toivotaan ettei ollut kamalan pahan näköistä XD Hyppäsi kuitenkin tosi hyvin ja sain paikat osumaan ihan hyvin. Hyvällä fiiliksellä lähdin siis radalle.

Näytin Toivolle kaikki esteet edellisten suoritusten aikana kun itse olin valmistautumassa. Ihan varmuuden vuoksi, vaikka eihän Toivo yleensä mitään kyttää. Lähtömerkin saatuani karautin matkaan.

Ykkönen pieni pysty lyhyellä sivulla, hyvin sille. 2. myöskin pysty, vähän ympyrän kaaren tyyppisellä tiellä, sille hyvä hyppy. Kolmoselle myös samantyyppinen kaarre, ihan ok. Laukanvaihto ja 4-5 pysty-okseri linja hyvin, sujuvat kahdeksan laukkaa. Kuudennelle taas super hyvä hyppy, laukanvaihto ja 7 lyhyellä sivulla, hyvä hyppy. 8ab hyvin. 9 huono paikka mutta hevosta tukien päästiin yli. 10 iso hyppy ja siitä käännös 11. 11 vähän kuski mokasi mutta hevonen korjasi, onneksi. 12 oli valkoinen aika iso okseri puskien takaa ja tuli aika monelle hevoselle ihan kirjaimellisesti puskista. Toivo selvästi oli vähän epävarma, heijastui varmasti osa myös minusta. Sille pikkuaskel mutta yli mentiin. 13 nopea käännös ja aika pieni hyppy. Tällä radalla viidennelle sijalle ja taas rusetti mukaan.

Metrin rata oli koottu periaatteessa 90cm:in osista, eli kaikki tehtävät oli jo hypätty, eli en pitänyt rataa milläänlailla kovinkaan hankalana. Verkassa oli jo paljon rauallisempi kuin viimeksi. Tulin kerran ristikon, kerran 80cm pystyn ja sitten 100cm okserin. Mä en tosiaan tiedä mitä siinä tapahtu...Paikka vaan kusi niin pirun pahasti muutaman kerran että Toivo otti yhden kiellonkin sille. Olin niin vihanen itelleni, miten voin ratsastaa näin huonosti...meinasin mennä perumaan koko radan mutta menin kuitenkin. Ajattelin,, että jos tulee yksikin huono paikka niin keskeytän. Harmitti oikeesti niin paljon se verkka.

 Ykkönen pieni okseri, joka sama kuin viimeksi 3. Sille hyvin. 2-3 linja alitempoisesti yhdeksällä laukalla. Neloselle iso hyppy, josta vitoselle taas aika iso hyppy. Vitoselta jäi ristilaukka ja siitä ravilla sille isolle valkoiselle okserille. Sinne silti taas hyvä hyppy. 7 hyvä, vähän pienempi hyppy ja 8ab vähän pienesti sisään ja maiskuttaen b:stä yli. Puhdas rata!  Onneksi menin, en tiedä miksi sama virhe toistui ja toistui vaan siellä verkassa, toivottavasti siitä ei jäänyt kummallekkaan mitään jälkiä itsetuntoon. Rata oli kuitenkin niin hyvä, että sai taas olla tyytyväinen. Derbykenttä oli selvästikin Toivon mieleen ! Niin hieno hevonen... <3

Kuitenkin hyvä päivä takana, nyt kolmen viikon kisatauko ja hyvässä vireessä kohti kuninkaallisia! Seuraavat kisat siis myös derbyllä, meidän lempipaikka. Toivottavasti nyt päästään treeneissä hyppäämään kunnolla ja saadaan kaikki osapuolet pirteiksi kohti uusia pettymyksiä.


c. Henni-Leena HeleniusEi kommentteja:

Lähetä kommentti