tiistai 16. elokuuta 2016

#38 Kaarevia linjoja ja laukanvaihtoja

Kapun kanssa siis eilen touhuttiin taas vähän esteiden parissa ja teimme lyhyitä tehtäviä kaarevienlinjojen ja esteellä laukanvaihtojen kanssa. Aluksi verkkasin Kapun ja tuttuun tyyliinsä sitä sai jonkinverran potkia jalalla ja ratsastaa kyljistä pehmeämmäksi.

Alkuun se harvemmin edes nyökkää alemmas, tänään se jo alkuraveissa tuntui super hyvältä. Tosin alkuverkasta kuvia on vain laamavaihteelta, mutta jos totuus on se, miksi niitä pitäisi jättää julkaisematta? Toisekseen mun jalka ja istuntakin on ihan outo, mutyta jos parempia ei ole niin miksi muunnella totuutta kauniimmaksi. Aion muutenkin tästälähin julkaista enemmän ei niin onnistuneita juttuja bloginpuolelle.Aloitimme hyppäämällä ristikkoa joka myöhemmin nostettiin pystyksi pääty-ympyrällä. Kapu hyppäsi hyvin, tosin muutama paikka jäi vähän huonoksi. Tämän jälkeen tulimme samaa ristikkoa jolta jatkettiin vastakkaiseen suuntaan vaihtaen laukka ja kaarevallalinjalla seuraava pysty. Tämä tehtävä onnistui oikeastaan paremmin kuin olin kuvitellut ja Kapu sekä minä keskityimme suhteellisen hyvin.


Seuraava tehtävä oli ihan vaan hypätä yksittäinen ristikko-okseri, jotta Kapu tottuisi uusiin ja "ihmeellisiin" esteisiin eikä sitten tulevissa kisoissa tulisi ongelmia. Okseri sujui loistavasti. Tulin tiiviin istunnan ja lähellä olevan pohkeen kanssa auttaen hevosta, jolloin Kapukin uskaltaa tulla esteelle ja hypätä hyvästä paikasta.

Tämän jälkeen tulimme kaarevaalinjaa okserilta pystylle, pystyltä laukanvaihto ja oikealle. Tämän tehtävän kanssa oli jonkinverran ongelmia. Laukka tuli usein ristille ja jouduin ottamaan vaihdon ravin kautta. Ikinä ei mitään saisi katsoa sormienvälistä mutta ravin kautta laukanvaihtamisen voi mielestäni 15-vuotiaalla kuitenkin aika kokeneella ja suhteellisen kokoamiskyvyttömällä hevosella katsoa, samoin teen Toivon kanssa. Hypyt olivat kuitenkin ihan hyviä, treeniä vaan sen laukanvaihdon esteen päällä kanssa.

Lopuksi hyppäsimme kaikkia yhdistettynä ratana ja sekin sujui hyvin, siihen vielä kirsikkana kakun päällä oli loppuravien hieno rentoutuminen hevoselta! Joo, eihän se ole peräänannossa päinkään mutta rentoutui kiltisti ja uskalsi pitää tuntumaa kuolaimelle. Työ on tuottanut ehkä pikkiriikkisen tulosta ja hevonen on saanut luottamusta mua kohtaan! Hieno "pappa" <3 Kiitokset taas kerran ihanalle Annille hevosen lainasta!

1 kommentti:

  1. Voi pyhä laama tota... Kyllä se siitä vielä, Hieeeeeno kapuliini oli

    VastaaPoista