tiistai 2. elokuuta 2016

#35 Kangasala 30.7.2016

postaus oin kirjoitettu 30.7. joten teksti on muodossa *tänään*. En saanut kuvia ladattua koneelle jostain syystä joten postaus tulee vasta nyt! Kuvat ovat 6v. pikkusiskon ottamia joten laatu on huono ja kuvat ovat ehkä vähän oudosti otettuja. En kuitenkaan halunnut jättää postausta ilman kuvia, joten laitoin kuitenkin ne.Tänään siis suuntasimme kangasalle kisohin Pohtiolammen ratsastuskeskuksen kentälle.  Keli oli aurinkoinen ja saimmekin startata molemmat luokat täydessä auringonpaisteessa. Tosin mittarissa asteet eivät kavunneet varjossa 22 astetta korkeammalle. Onneksi Toivo jaksoi hypätä hyvin ja keskittyi molemmat luokat oikein hyvin!

90cm:
Verkkasin todella kevyesti. Ravasin kaksi kierrosta molempiin suuntiin, samoin laukassa. Laukan otin vain kevyessä istunnassa niin, että kuitenkin on laukattu. Ensimmäisen verkkahypyn se otti alas, ja jouduin sen ottamaan uudelleen. Tämän jälkeen hyppäsin vielä okserin kerran molemmista suunnista. Ne onnistuivat hyvin. Toivo tosin kuuli vähän löysältä, mutta ajattelin sen räjähtävän radalla jokatapauksessa. Kävelin suurimman osan verkasta, ja se tuntui toimivan.

Radalle päästyämme Toivo tosiaankin syttyi niin, että sain ratalaukan päälle.
1 hyvin, siitä suora linja kakkoselle. Linjan välissä Toivo otti raviin, ja tajusin että kulmassa oli jotain jännää jota se vähän kyttäsi. Kannustin hevosta ja sain sen onneksi jatkamaan rataa. Kulman kautta 3-4 suora linja joka sujui hyvin suunnittelemallani viidellä askeleella. Vitoselle oli nopea tie ja melkein unohdin koko esteen, jonka takia kääntäminen jäi myöhäiseksi ja jouduin kääntämään kädellä liikaa. Onneksi ehdin suoristamaan ja opaikkakin loppujenlopuksi osui hyvin. Sieltä kaareva linja kutoselle hyvin, jonka jälkeen seiskalle, siitä ravin kautta laukanvaihto sarjalle. Jes, perusrata suoritettu ja sarjakin onnistui.  Siitä uusintaan. 9-10 oli sama linja kuin 3-4. Siihen ahtaat viisi laukkaa ja vähän kaasua seuraavalle. 11 ppuhtaasti ja taas vähän kaasua. 12 hyvin, laukkakin vaihtui esteellä. Siitä sarja puhtaasti ja toiseksiviimeisenä ratsukkona luokan kärkeen. No, eipä mennyt seuraavakaan ohi ja voitimme luokan!

Tässä vielä video radasta!
Videoon tästäSitten 100cm rataantutustumisen ja sen jälkeen pikapikaa viilentämään Toivoa vedellä ja tietysti juottamaan. Verkka meni aika samalla kaavalla kuin edellisessäkin luokassa ja pian olikin jo meidän vuoro.

Radalla 1 jonka jälkeen laukanvaihto ravista jolta 2 hyvin. Sitten jostain syytä tulin 3-4 linjan tosi jarru päällä ja 4. alas. Yksinkertaisesti vaan huono paikka ja rytmi, ihan aiheellinen pudotus siis. 5. vähän pohjaan ja olin hevosta edellä. Mun henkinen tasapaino aina vähän järkkyy pudotuksista mutta sain itseni onneksi 6. jo kerättyä ja se hyvin. 7. huomasin huonon paikan ja aloin ottaa takaisin, tosin liian epätasaisesti, ja koska vähän häiritsin hevosta, puomi mukaan. Siitä sarjalle joka onneksi mallikkaasti maaliin. Ihan hyvä rata ja olen tyytyväinen. Toivo oli super kuuliainen ja kiltti. Mäkin sain tsempatttua itteni aina pudotusten jälkeen ihan hyvin takaisin maan kamaralle.

100 cm videoon tästä!

Kivat kisat, tosin 90cm aikana rata oli tosi kuiva ja pölyinen mutta asia onneksi korjattiin. Muutenkin onnistunut kisapäivä ainakin meidän osalta. Toivo kehittyy, mä kehityn, me kehitytään, tästä se alkaa!2 kommenttia: