tiistai 2. toukokuuta 2017

Riders Inn 29.4.2017

Lauantaina ajeltiin taas Riders Inniin hyppäämään avoin metri. Olimme ihan hyvissä ajoin paikalla ja starttinumeroni olikin ihan loppupäässä, 53.
 Rataantutustumisessa huomasin, että radan esteet eivät olleet ihan kamalan isoja. (kaikki eivät siis olleet maksimikorkeudessa) Kuitenkin tehtävät olivat mulle ja ehkä vähän Toivollekkin hankalia. 1-2 oli pitkä kaareva tie, jonka ajattelin olevan helppo. 3 oli sarja ja siitä suora linja neljännelle esteelle. Tämä on hankala meille Toivon kanssa koska Toivo näkee kaikki 3 estettä suoristuksen jälkeen ja saattaa rynniä vaan päin innostuessaan.5-6 oli voimakkaasti kaartuva linja, jossa voi tulla isoja ongelmia, jos hevonen jää vasta- tai ristilaukalle tai pahimmassa tapauksessa heittää raville sieltä. 7-8 oli melko tavallinen kuuden askeleen pysty-okseri linja.Verkassa Toivo oli todella kuuliainen ja rento. Hypyt onnistuivat todella hyvin ja mulla oli varma olo lähestyessä esteitä. Näin paikkoja kivasti ja Toivo tuli lyhyemmäksi ennen estettä jos paikka näytti todella ahtaalta. Kaikki siis sujui verkassa pitkästä aikaa suunnitelmien mukaan ja Toivo toimi todella, todella kivasti.

Radalle mentäessä ulkona tuuli ihan kamalasti ja Toivo oli järkyttävän hermostunut. Se liikkui ainoastaan takaperin ja sivuutaissuunnassa, ja olin varma että radasta tulee yhtä katastrofi kuin messuilla. Juttelin Toivolle siinä sitten edellisen ratsukon ajan ja yritin pitää sen liikkeessä. Meidän vuoro tuli ja sain Toivon laukkaamaan, ja ihan ok kuulolle ennen ensimmäistä estettä. Juttelin kaikki välit hevoselle, jotta se keskittyisi muhun eikä tuuleen.Ensimmäiselle seteelle pääsin hyvin sisään ja kiva hyppy sille. Kakkoselle pitkä kaarre sujui hyvin, samoin hyppy ja laukkakin vaihtui esteellä kaupanpäällisiksi. Sarjalle vähän läheltä sisään, mutta Toivo ylettyi ihan hyvin ulos sarjalta ja sainkin hyvät kuusi askelta neloselle, jolle kiva hyppy. Vitoselle olin itse jotenkin ihan hukassa, mutta Toivo hoiti hypyn hyvin. Hankala jyrkkä ja lyhyt kaarre onnistui hyvin ja siitä isolla paikalla ulos kutoselta. Siinä Toivo jäi vastalaukalle, mutta vaihtoi omatoimisesti hienosti laukan. 7-8 piti olla helppo linja, mutta Toivo olikin menossa enemmän kuin ajattelinkaan ja katsoin ehkä kolmea askelta ennen ponnistusta, että täähän tulee ihan pohjaan tai viidellä pirun isosti. Päätin ottaa kuusi ja nypin sitä vähän ilman jalkaa kiinni, josta puomi. Kiva rata kuitenkin ja tuokin virhe helpolta tehtävältä.
Lähtökohdat huomioiden olen todella tyytyväinen meidän kauden ekaan avoimeen metriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti