keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Salo 13.5.

Salossa käväistiin lauantaina hyppäämässä avoin metri arvostelulla 367.1. Kisapäivä oli aurinkoinen ja todella lämmin, eli sääkin suosi meitä mukavasti.

Toivo oli verkassa todella hankala. Sisäohjaa ei ollut ollenkaan ja jalkaa oli hankala käyttää. En nähnyt paikkoja kunnolla ja jos näin en saanut niitä ratsastettua. Vaikeuksien vuoksi otin Toivoa vähän liian pieneen laukkaan ja pidin kädellä liikaa. Verkassa taisi tulla kaksikin puomia tai jos ei kahta niin ainakin yksi. Viimeiset verkkahypyt ratsastin jalalla reippaasti eteen ja sain Toivon paremmin esteelle, toki todella isoon paikkaan mutta parempi tällä hetkellä niin. Vaikka olin tehnyt ennen radankävelyä verkassa paljon siirtymisiä, Toivo ei ollut niin hyvin kuulolla kuin olisi voinut.

Radalle mennessäni Toivo ei taaskaan suostunut liikkumaan käynnissä tai ravissa muutoin kuin sivuttain ja takaperin. Mun vuoro siinä sitten tulikin ja pyysin Toivon laukalle. Ykkönen oli perus pikku okseri jolle hyvin sisään. Tokalle oli kaareva tie, este oli pysty. Sinnekin hyvä mutta vino hyppy joka aiheutti ongelmia tulevassa kaarteessa ja jouduin auttamaan kääntymistä raipalla. Kolmoselle sain kuitenkin paikan onnistumaan ja laukkakin vaihtui. Siitä kaareva aika hankala tie sarjalle. Sarja oli kahden laukan pysty-okseri sarja. Otin pystylle normaalin paikan mutta väli jäi silti vähän ahtaaksi. Kaarteessa viidennelle esteelle Toivo katsoi väärää okseria ja ampaisi väärälle kurssille, mutta onneksi sain sen sieltä irti ja hyvällä hypyllä viidennelle esteelle joka oli pysty. Kuudennelle tästä lensimme seitsemällä laukalla suunnittelemani kahdeksan sijasta. Seiskalle taas oikein nätti hyppy. Kasista isolla hypyllä yli jonka vuoksi ysille jäi liian pieni paikka ja puomi mukaan. Joo, taas viimonen este alas. Samanlainen linja kuin viimeksi mutta en ilmeisesti ollut vielä oppinut virheestäni, nyt opin ainakin toivottavasti.


Kuva: Henni-Leena Helenius


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti