maanantai 12. kesäkuuta 2017

Finnderby 2017

c. Hanna Heinonen

 Finnderbyssä ratsastettiin lauantaina 10.6.2017 ymmärtääkseni historian ensimminen Suomenhevosderby. Osallistujia oli 14 joista vain 5 selviytyi maaliin.

"Ratsukon suoritus joudutaan hylkäämään" oli varmaankin kuuluttajan käytetyin lausahdus tässä luokassa ja kanssakilpailijat ovatkin kritisoineet radan haastavuutta melko paljon. Oliko epäreilua laittaa sininen vesi banketille? Oliko epäreilua, että treenauspäiviä oli vain yksi? Mulla itsellä ei ole erityistä kantaa näihin. Me mentiin treenaamaan ainoana päivänä derbylle ja kun derbyllä pitkää vettä ei saanut hypätä, hyppäsimme sen kotona kertaalleen. Se turkoosi/sininen vesi oli joo aika ylläri monelle hevoselle eikä sitä päästy näyttämään, mutta kyllä siitä esteestä silti selvisi moni muukin kuin vain maaliinpäässeet vaikka se toisaalta monelle olikin se kompastuskivi. En halua asiaa tarkemmin kommentoida, koska tiedän sen herättävän ihmisissä varmasti paljon eriviä mielipiteitä, joita voitte vaikka kommentoida postauksen alle.

c. Hanna Heinonen

c. Hanna Heinonen

Rata siis alkoi pystystä, josta jatkettiin oikealle ja kaarteesta tuli okseri. Seuraava este oli kuivahauta, jolta oli suhteutettu linja kolmoissarjalle. Kolmoissarjalta jatkettiin hankalalle kolme-osaiselle banketille jossa oli juuri se puhuttu turkoosi vesi. Banketilta ratsastettiin aidalle josta jatkettiin pulvermannille. Sieltä oli suhteutettu linja hankalalle lankkupystylle. Seuraava este oli aachenin valli jolta jatkettiin kaarevasti orapihlaja-aidalle. Sieltä ratsastettiin okserille, jonka jälkeen vasemmalle ja sieltä trippeli. Trippeliltä oli muistaakseni matkaa sinne 36m. pintaan viimeiselle valkoiselle pystylle.

c. Anniina K.

 Aloitin radan. Ensimmäinen hyppy tuli vähän lähelle, mutta sain jätettyä itseni vähän liikkeen taakse kerrankin ja hyppy onnistui. Kaarteessa oli vähän ongelmia, mutta Toivo lähti onneksi jalasta eteen ja okserille tuli tosi kiva hyppy. Kuivahauta oli treenissäkin sellainen, että Toivo tykkäs hypätä sen läheltä ja nytkin se teki siihen ihan pienen hypyn. Kolmoissarjalle lähestyminen sujui hyvin, samoin sarja. Olin itse pystyssä ja Toivo mahtui väleihin hyvin. Sarjalta olisi pitänyt ratsastaa kunnolla reunalle, jotta saa kunnon lähestymisen banketille. En saanut Toivoa ehkä ihan niin lähelle reunaa kuin olisin halunnut ja se painui banketilla vähän reunaan, jolloin jouduin käyttämään reippaasti sisäohjaa jotta hevonen pysyy reitillä. Ylös päästiin ja alashyppykin oli hyvä. Seuraavaksi oli aita johon tultiin myös aika pieneen paikkaan mutta olin vielä tässä vaiheessa skarppina enkä sählännyt niin hevonen ehti nousta hyvin. seuraavaksi oli pullvermann jota Toivo ehkä vähän jännitti treenissä. Siihen vähän kannustin sitä, jotta hyppy onnistui. Hankala suhteutettukin onnistui pystylle. Seuraavaksi olikin vuorossa aachenin valli jota vähän jännitin, koska suoraan hypystä alamäki kuulosti pelottavalle, emmekä edes hypänneet sitä treeneissä. Toivo hyppäsi sen kuitenkin tuella ihan sujuvasti eikä alastulokaan tuntunut pahalle. Keräilin ohjat takaisin ja jatkoin matkaa orapihjala-aidalle. Toivo oli ollut koko radan tosi hyvin kontrollissa, onneksi. Aitaa Toivo oikeasti vähän ihmetteli ja ehkä vähän empi, mutta pienellä maiskutuksella ja raipan hipaisulla se kyllä hyppäsi. Sitten Toivo otti ehkä vähän kierroksia rapan _hipaisusta_ ja lisäsi aika reilusti seuraavalle esteelle ja itsekkin olin jo niin väsynyt, että paikka ei osunut ja puomi tipahti. Trippelille vauhtia oli edelleen aika paljon ja hyppy oli iso, jonka jälkeen aloin ottaa Tovoa kiinni kahdeksaa askelta varten, mutta avut eivät enää tässä vaiheessa menneet läpi ja viimeinen este tippui.

c. Anniina K.c. Anniina K.

Olin ihan super ylpeä itssestäni ja etenkin Toivosta. Hieno hevoen luotti muhun ja hyppäs kaikki esteet. Loppujenlopuksi vielä kaiken kukkuraksi oltiin pitkästä aikaa palkintojen jaossa. Luokan voitti hieno musta ori Knuutilan Veikko, toiselle sijalle ylsi myöskin upea musta ori Pörnä-Poika. Kolmas oli musta ruuna Musta Magia, ja sitten oltiin me, punanen pieni ruuna joka ei osannut seistä yhtään paikallaan. Onnea todellakin on kiltti, rehellinen ja hyvä hevonen 💖

c. Anniina K.2 kommenttia: