lauantai 10. kesäkuuta 2017

Sitä oikeaa etsiessä (video!)

Torstaina tehtiin puomi/kavalettitreeniä melko kevyesti yksinkertaisella tehtävällä ja kaikenlisäksi itsenäisesti.

Käyntiverryttelyssä otin pitkästä aikaa kouluraipan käteeni, ihan kainaloon ettei Toivo näe sitä, koska olisi tarkoitus totuttaa Toivo ajatukseen, että se raippa saa olla kädessä, sillä ei lyödä eikä satuteta. Toivolla on siis jonkin asteinen raippakammo ja se pelkää sitä sillä tapaa, että on hyvin todennäköistä että joku on sitä selästä käsin lyönyt esimerkiksi tarpeettomasti tai muuta vastaavaa, koska Toivo ei ole sellainen hevonen joka turhaan pelkäisi. Nytkin kuitenkin vaikka toimin rauhallisesti se pääsi jännittämään molempiin kierroksiin, etenkin vasemmalle. Kävelin ihan muutaman kierroksen ja äiti tuli ottamaan raipan kädestäni ja vaihtamaan sen toiselle puolelle, koska kaulan yli sitä en voi siirtää. Toivo oli kuitenkin yllättävän kiltisti, eikä sinkoillut minnekään vaikka selkeästi pelotti.

Alkuraveissa Toivo olikin edeltävästä syystä hieman vireä ja jännittynyt vaikka raippa olikin jo annettu pois. Yritin saada sitä vain lähinnä äänellä rauhalliseksi, mutta se tarrasi ajoittain ikävästi kuolaimeen kiinni ja jouduin taas ratsastamaan jalalla eteen. Tein lähinnä voltteja puomien ympärillä ja niitä apuna käyttäen joka onnistui melko hyvin. Verryttelin laukassa ympyrällä enkä alkanut vaatia erityisen pientä laukkaa, koska Toivo oli edelleen vähän reipas.

Tein puomeja ihan vaan muutaman kerran molemmista suunnista, ja loppujen lopuksi Toivo teki varsinkin oikeaan kierrokseen todella hyvin ja melko rauhassakin puomit. Jalalle se oli ehkä vähän hidas ja muutamasti aloitin alusta ensimmäisen puomin jälkeen paikan mennessä pieleen. Vasemmalle itse tehtävässä ei ollut erityisiä ongelmia mutta Toivo oli taas vasemmasta todella huono tehtävän jälkeen enkä saanut sitä kiinni muutakuin oikeasta ohjasta ja siitä pidättäessäni se pyörähtää laukasta napakäännöksellä ympäri. Toikaan kuolain ei siis ole Toivolle ihan täydellinen ja ensiviikolla olisikin tarkoitus kokeilla taas uutta kuolainta (nyt siis käytössä suoraksi lukkiutuva sprengerin beval kuolain). Tää kuolainongelma haittaa vähän meidän kisakautta, koska mun pitää aina opetella ratsastamaan uudella kuolaimella enkä saa kunnon rutiinia mukaan, mutta toivotaan nyt että meillekin vielä joskus löytyisi sopiva kuolain. Katso alta myös lyhyt video treeneistä!

4 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! Liityin lukijaksi!
    Jos itseäsikin suokkiblogit kiinnostaa niin
    vaaranvoima.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. http://www.ruuhkavuosiratsastaja.fi/2017/06/varustemyyjan-painajainen.html

    VastaaPoista