keskiviikko 28. syyskuuta 2016

#50 Treenipläjäys

Nyt postaus sunnuntain ja maanantain ratsastuksista kera jonkinlaisten kuvien. Kirjoitan ihan lyhyet raportit, jotta postaus ei venähdä liian pitkäksi.
 Aloitetaan sunnuntaista ja Toivolla ratsastuksesta.

Kaikki kuvat sunnuntailta c. Alisa K ja maanantailta c. Paula K

Ratsastin Toivon ihan vaan sileällä askellajit läpi. Ravissa tein 10 metrin voltteja ajatellen kouluohjelmaa joka ilmeisesti pitäisi suorittaa jollakin tavalla läpi ensikuun alussa. Toivo oli hyvä, niinkuin se nyt lähiaikoina sileällä on ollutkin. Kuunteli hyvin ja teki mitä pyysin ilman venkoilua. Tosin kaikki samat perus isommat ongelmat joita ei yhdessä kerrassa ratkaista oli edelleen jäljellä. Esimerkiksi juuri tasapaino-ongelmat juurikin volteilla tuli aika isosti ilmi varsinkin vaikeampaan suuntaan. Lapa tipahtaa pois ja hevonen kaatuu sisään. Onnistuneet treenit kuitenkin yleisellä tasolla ajateltuna.


Toivon jälkeen tein Kapun kanssa vielä pientä kavalettikokoista tekniikka tehtävää. Kapu tuntui todella hyvältä omalle tasolleen ja olinkin ihan tyytyväinen hevoseen. Saimme pieniä taivutuksia aikaiseksi ja asetuskin ehkä jo kertoi että voisi tässä tämän vuoden puolella tulla. Jalallehan Kapu on todella hidas, siis oikeasti todella hidas. Kannuksia mulla ei ollut jotka tosin olisi saanut ehkä laittaa. Jalka siis ei mennyt ihan niin helposti ja mukavasti läpi kuin olisin toivonut. Ihan jees kuitenkin, ja taas tämäkin suoritti omalla tasollaan hyvin!
Sitten päästäänkin maanantaihin eli Toivon hyppytreeneihin. Viime kerralla meillähän oli isoja ongelmia etupään kanssa ja valmennus menikin siinä, että keskityin aivan liikaa eteen. Vaihdoin micklemit pois ja otin vanhat tutut meksikolaiset. Sinänsä hyvä mutta sinänsä harmi, meksikolaiset toimivat tuplasti paremmin kuin micklemit. Otan micklemit nyt käyttöön sileällä ja katson toimiiko homma siellä puolella, jos ei, mulla on taas yhdet ylimääräiset suitset.

Toivo hyppäsi kuitenkin todella hyvin ja loppua kohden munkin meno alkoi näyttää vihdoin ratsastukselta. Hyvillä mielin siis kohti viikonlopun aluevalmennuskatsastuksia. Toivotaan että homma toimii ja pääsemme valmennusrenkaaseen!

Hypyistä ei ole lopuista kuvia, eli kuvat siis alkuverkoista syystä, että äiti videoi lopun radat.
8 kommenttia:

 1. Toivottavasti pääsette renkaaseen. Ootte sen ansainneet! :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja nuo viimeiset hyppykuvat, Toivolla ihanan mallinen klippaus :D

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus ja niin hyviä kuvia❤

  VastaaPoista
 4. Voisikko tehdä toivon varuste postauksen tubeen tai blogiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain varustepostauksia onkin jo tiedossa, mutta katsotaan!

   Poista