sunnuntai 25. syyskuuta 2016

#49 Liikenteessäkulkijat

Ihan ensimmäiseksi mainitsen, että postaus on kirjoitettu huumorilla, joten ethän ota mainitsemiani asioita liian henkilökohtaisesti. Tosiaan tämä perustuu omiin kokemuksiini ja mielipiteisiini, ottakaa kantaa kommenteissa jos siltä tuntuu ja kertokaa omia kokemuksianne. Mihin kategoriaan sinä kuulut?

1. Porkkana-Pirkko

Tämä ohikulkija on yleensä vähän vanhempi nainen, joka kovasti haluaisi antaa hevoselle leipää, porkkanaa tai omenaa. Hän jää huutelemaan perääni vaikka pyydän anteeksi, etten voi jäädä juttelemaan tai odottelemaan hevoseni kanssa että hän kaivaa laukustaan porkkanat esiin. Ihana ajatus, mutta silti ärsyttävää ; hevoseni kun ei todellakaan jaksa seistä paikallaan kesken maastolenkin tai kärryajelun odottelemassa kun etsit kuumeisesti omenoita.

2. Pysähtelijä-Pate


Tämä ohikulkija on autoilija. Autoilija pysähtyy 100 metrin päähän odottamaan että kävelen ohi. Tosi ystävällistä pysähtyä, ei siinä mitään mutta silti. Tähän lisätään vielä minun merkkihuitomiseni siitä, että hän voi ajaa ohi ilman pysähtymistä. Kun autoilija ei vieläkään ymmärrä, huidon isommin, ei vastinetta. Se ärsyttää. Vielä lisäksi tähän saa yleensä katseen kun viimein on päässyt auton luokse : "Oliko pakko löntystää ohi, mulla olis ollu kiire p#rk&l%!" 


3. Pelokas-Paula

Näitä harvemmin tapaa ja ovat toisekseen lähinnä huvittavia. Eli nämä ovat kävelijöitä, useimmiten koiran kanssa tai sitten ihan yksin. Kävelen jalkakäytävää Toivon kanssa, oikeassa reunassa. vasenta reunaa tulee vastaantulija. Minut nähdessäni hän vetää koirat perässään ojaan "turvaan" tai ääritapauksissa vielä viereisen autotien yli vastakkaiselle ojanpientareelle. Tässä saa olla joko monttu auki ja ihmetellä, tai nauraa tirskua takkinsa sisään
  

4 & 5 Kaahari-Kalle ja Kiihdyttelijä-Kerttu

Kalle ja kerttu ovat molemmat autoilijoita, jotka selvästi tykkäävät vauhdista.  Kalle ajaa lujaa, eikä hidasta, ja Kerttu taas lyö tallan pohjaan juuri kohdalla. Onnekseni Toivo ei pelkää näitä hölmöilijöitä, mutta varoituksen sanana Kallelle ja Kertulle, hevonen on eläin, se on pakoeläin, et halua 500 kg painavaa eläintä tuulilasillesi hölmöilysi seurauksena. Kaikki hevoset eivät valitettavasti ole yhtä pelottomia autojen suhteen kuin Toivo, ja voihan sekin säikähtää. Tämä kaahailu ja kiihdyttely siis ei todellakaan ole tarpeen. 6. Normaali-Nelli

Nelli tulee vastaan, kävelee ohi ja jatkaa matkaansa. Eihän ketään voi määrittää normaaliksi, mutta ainakin neutraali on tämä tienkäyttäjä. Tästä ei aiheudu iloa eikä surua ja ihan hyväkin näiden kaikkien muiden joukossa. 

7. Iloinen-Ilona
 Tämä tienkäyttäjä hymyilee suupielet silmissä ja tervehtii ihanan ja piristävän iloisesti. Joskus jopa liiankin innokas Ilona saattaa pysähtyä vielä katsomaan perään ja kaivaa taskusta kameran ja räpsäisee kuvan. Nämä ohikulkijat saavat hyvälle tuulelle, kiitos siitä heille! 


Tässä nämä. Toivottavasti joku osaa samaistua tai huomaa itse olevansa porkkaka-pirkko. Mihin ryhmään minä mahdan kuulua? Olen varmaan tuo Ilona, hevonen jalkakäytävällä saa hyvälle tuulelle! 

 
 
 

6 kommenttia:

 1. Nää oli ihan parhaita ja hyvä tää idea! :D

  VastaaPoista
 2. Kuin sul on kepit? Ei kai mitään vakavaa? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on itseasiassa vanhoja kuvia eli ei oo enää keppejä! Mutta ei tosiaan mitään vakavaa ollut silloin.

   Poista
 3. Itsekin taidan lukeutua Ilonan rooliin, mutta kyllä myös normaali ihmisenä mennään, varsinkin jos koira on mukana.

  Otan saman kannan kanssasi näihin autoilijoihin, jos joku nyt lukeutuu näihin ketkä himmaa vauhdin 100 metriä ennen ratsukkoa ja sua ketuttaa se, etsi sitten kiertoreitti. Ratsastajallakin on jokamiehen oikeudet.

  VastaaPoista