lauantai 21. toukokuuta 2016

#24 kisapuuhaa

Päätin nyt tehdä ehkä vähän laajemman postauksen kisoista ja edellisestä illasta.
Edellinen päivä:
Eilen siis tulin tallille siinä vähän vaille seitsemän. Laitoin Toivon kuntoon ja lähdin kentälle tekemään puomien kanssa mm. pysähdyksiä suoraan laukasta, voltteja, laukanvaihtoja, laukansäätelyä. Ilman puomeja tein ihan vaan perus ratsastusta, hevonen suora, eteenpäinpyrkivä, joustava ja rehellinen.
Ratsastin kentällä n. 45 minuuttia ja kävin loppuraivailemassa ja loppukävelemässä maastossa. Toivo kun nauttii niin paljon varsinkin kun rämmitään pienillä metsäpoluilla joilla saa väistellä oksia ja puunrunkoja. Kuskia vaan hirvittää ettei nyt vaan sattuisi mitään...

Toivo oli ratsastuksen jälkeen ihan hikinen ja pesin sen niinkuin tapoihin kuuluu. Tällä kertaa pesin sen kuitenkin ihan saippualla, jonka teen kerran kuukaudessa, jottei iho vaurioitu liiasta saippualla pesusta.
Pesun jälkeen kuivailin Toivoa ja heitin loimen päälle, sitten vein Toivon talliin ja pesin sen kaviot. Pesun jälkeen laitoin kavioihin rasvan sekä työnsin Toivon karsinaan hetkeksi syömään ja kuivattelemaan. Kun Toivo oli kuivunut, vaihdoin sille yövaatteet ja levitin hyttysmyrkkyä.

Tänään aamulla mulla oli aamutalli, joten tein ensin sen, veimme kaikki hevoset laitumelle ja räpsin muutaman kuvan. Toivokin meni sinne hetkeksi ja hain sen sitten n. 2 tunnin päästä pois.

Sillä aikaa kun Toivo ulkoili, mä pakkasin kaikki kamat. Hain Toivon siinä kymmenen jälkeen sisään ja harjasin sen, puin uudestaan ja myrkytin. Vähän ennen yhtätoista pakkasimme kamat ja Toivon autoon ja lähdimme vähän yhdentoista jälkeen pihasta kohti Kivitallia.

Päästyämme kisapaikalle iskä jäi vahtimaan Toivoa kopille ja menin katsomaan kaverini radat. Vähän sen jälkeen otin Toivon pois kopista ja piakkoin myös varustin sen. Siitä pääsinkin melkein suoraan rataan tutustumiseen ja kaveri talutteli Toivoa.
Rata oli aika helppo sinänsä, mutta 7-8 linja oli vähän sen näköinen että jos laukka ei vaihdu, 8 on katastrofi.
Radalla Toivo kuitenkin oli ihan super hyvä, niinkuin entinen valmentaja sanoi nähdessään videot "tahti säilyi ja rikkoja ei ollut" eli rata oli tosi hyvä.
1 oli yksittäinen pysty kaarevasti, sieltä kakkoselle, joka oli okseri ihan aidan vieressä. Sille hyvä hyppy, joskin painui vähän vasemmalle hypyn jälkee. 3 taas oli sarja jolle myös hyvät hypyt, taas vähän kylläkin tuli oikaistua, mutta tällä kertaa oikealle. 4-5 oli linja, jolle hyvät hypyt, meinasi jädä pitkäksi joten 5. aika iso hyppy kaukaa. 6. oli okseri diakonaalilla hyvä hyppy, sitten jatkoimme viimeiselle eli 7-8 linjalle. Ihan ok hyppy seiskalle, ja sitten Toivo imi liikaa seuraavalle ja väli jäi lyhyeksi jonka vuoksi sitten 8. alas. Olisi joko pitäny venyttää pidemmällä kaukalla se 7 laukka tai sitten ottaa peremmin kiinni, niin olisi mahtunut sillä 8 ihan hyvin. Tällä tuloksella ja nopealla ajalla kuitenkin voitimme luokan ja meidän ensimmäinen oikea sijoitus siis nyt!
Meidän eka metri taas ei sujunut ihan suunnitelmien mukaisesti... Alku oli hyvä ja loppu, mutta keskellä sattui jotain erityisen outoa... Toivo jätti jostain syystä 3. hypyn kesken, ja koko este kaatui maahan. Noh, ei siinä vielä, muttakun herra puri 5. esteen jälkeen kiinni ja juoksi langasta läpi verkka alueelle. Siinä vaiheessa oli semmonen olo et nyt tästä tulee metwurstia, mut nyt jälkeenpäin kyllä naurattaa. Hypyt oli hyvi, ja hylkäyksen jälkeen jatkoin radan puhtaasti maaliin. Hieno poika!

6 kommenttia:

 1. No teillähän meni sit tosi hyvin! Ei tollaset pikkuset jutut haittaa, te menitte kuitenkin hyvin loppuun! <33

  VastaaPoista
 2. On tuo hevonen vaan hyvän näköne!
  Onnea menestyksestä :)

  saarusti.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Tosi upea hevonen ja kapasiteettia selvästi löytyy. Meette kyllä tosi hyvin :) Onnea voitosta!

  VastaaPoista