tiistai 10. toukokuuta 2016

#22 10.5. Huittinen, MYH Horses


Nyt sitä postausta tän päivän kisoista niinkun lupasin. Toivo oli tänään ihan loistava, johtuen varmasti pitkältikin siitä, että annoin sen tällä kertaa laukata. Kerrankin sain tässä asiassa olla jopa itseeni tyytyväinen. Muutamassa vasemmalle kääntyvässä kaarteessa ulkojalka jäi vähän uupumaan ja kääntäminen ei onnistunut ihan toivotulla tavalla mutta joka kerta niistäkin selvittiin. Kisapäivä oli tosi kuuma ja Toivo joi niiden kolmen tunnin aikana liki 30 litraa vettä.
80 cm
Toivo oli verkassa taas sellainen ihan ok, eli aikalailla mitäänsanomaton. Eï hyvä eikä huono. Radalle päästyäni tuntui taas siltä että en uskalla antaa sen laukata isompaa laukkaa. Annoin kuitenkin, mutta hyvin vähän. Hypyt lähtivät nyt aika kaukaa, mutta sekin parempi kuin ihan pohjaan ja yrittää sieltä kiivetä ylös, joka harvemmin onnistuu. Perusrata puhtaasti, joka oli taas jo mulle huippu suoritus ja lähdin hyvillä mielin uusintaan uuden lähtömerkin saatuani.
Uusinnassa Toivo ei ollut niin tasainen ja huonon lähestymisen takia heti uusinnan ensimmäinen eli9. este tuli alas. Loppu rata sujui ilman isompia ongelmia ja tahti oli sinällään ihan hyvä. Olin super tyytyväinen poikaan ja sain pienen tauon kuluttua lähteä iloisena ottamaan muutaman 90cm:in verkkahypyn maneesille.
90 cm
Verkassa Toivo oli jo taas parempi kuin 80 cm:in verkassa. Otin verkassa vain kaksi hyppyä jotta hevonen ei väsy.
Radalla Toivo oli vielä parempi kuin edellisellä radalla. Uskalsin päästää sitä laukkaamaan hurjasti isommin kuin viime radalla. Toivo kuitenkin oli koko ajan mun alla niin että tiesin koko ajan mitä teen eikä tullut kertaakaan sellasta oloo et "ööö...apua..." Muutamalle esteelle paikat tuli taas super kaukaa eikä auttanut kuin vain toivoa silmät kiinni että hevonen venyy tarpeeksi.
perusrata siis puhtaasti maaliin ja eikun hanaa ja uusintaan! Uusinta oli iha super hyvä. Ainoa pudotus sarjan b-osalta. Tais poni lähtee vähän kaukaa a-osalle ja sit jäi väli hieman ahtaaksi. Sarjan jälkeinen kurvi oli myöskin vähän ongelmalline juurikin tuon ulkojalan uupuessa, mutta siitäkin selvittiin.
Nyt jatketaan reenailua vähän reilu viikko ja sitten Kivitallin kisoihin taas tutut 80 ja 90.

2 kommenttia: