sunnuntai 8. toukokuuta 2016

# 20 Pori 30.4.

Huom! Mun kamera hajos kisoissa joten nää kuvat on Maijan valmennuksesta! 

Me lähdettiin viikko sitten ajeleen kohti Poria 8 aikaan aamulla. Tallille lähtö tosin oli jo 5.00 ja herätys 4.30. Kisapaikalle päärtiin hyvin ja oltiin siellä ajoissa. Laitettiin Toivo kuntoon ja Julia sitä siinä sitten kävelytti. Menin siinä jossain vaiheessa vähän ravailemaan ja laukkailemaan kentälle ja siitä lähdin 80 cm:in rataan tutustumiseen. Rata oli aika yksinkertainen ja teksinsesti helppo. Huomasin rataa kävellessäni että "katsomo" päässä roikkui jokin lintu (en tiedä sitten oliko tarkoitettu joksikin linnunpelättimeksi tms.) ja ajattelin että se tuskin Toivoa haittaa.


Verkassa oli aika ahdasta enkä päässyt hyppäämään toiseen suuntaan ollenkaan joten se jäi vähän oudoksi, sähläksi ja vahvaksi. Radalla olin itse liikaa kiinni edessä, koska Toivo tuntui siltä että jos annan sen ygtään edetä se tekeytyy niin vahvaksi että ohjaus lukittuu pois päältä. Lisäksi luuloistani huolimatta Toivo oli aika epävarma lintua kohtaan ja päätyyn meneminen ei onnistunut toivotulla tavalla.  Sarjalle Toivo tuli ihan pohjaan ja a-osa tarttui mukaan. Loppu rata kuitenkin puhtaasti. En todellakaan ollut rataan tyytyväinen ja olin ihan varma että 90 cm:issä tulee jotakuinkin kaikki puomit mukaan.

  90 verkassa Toivo oli jo super paljon parempi. Hyppäs hyvin ja kun kerran tuli verkassa pohjaan niin nousi sieltä kuitenkin vielä. Radalla lintukaan ei enää pelottanut niin paljoa. Hypyt tulivat välillä aika pahasti pohjaan mutta Toivo hoiti homman. 3 tuli kuitenkin alas huolimattomasta tiestä johtuen. Tällä radalla uskalsin antaa Toivon edetäkin vähän paremmin ja otin sitten väleissä kiinni yhdellä isommalla pidätteellä. Rata oli suhteellisen sujuva ja hyvä.
Ensi tiistaina on Maijalla iltakisat joissa Toivo hyppää tutut 80 ja 90.

2 kommenttia: