lauantai 14. toukokuuta 2016

#23 Jumppispomppis

Toivolla oli jumppasarjapäivä eilen. Hyppäsin tällä kertaa tuolla waterfordilla ja Toivo toimi todella hyvin. Heti alussa Toivo tuntui hyvältä. Kavalettien kolautukset korjaantui aina jo seuraavalle kierrokselle ja Toivo oli hyvä tahtinen.
Alussa menimme pelkkiä kavaletteja jumppasarjan alussa.

Kavaletit olivat aika pitkällä välillä joten etäisyyden oli osuttava ihan nappiin että homma toimii. Toivo tuli pari ekaa kertaa vähän huonosti, koska puolipidäte myöhästyi, mutta sen jälkeen kavaletit onnistuivat erittäin hyvin.

Aloimme siinä sitten nostaa pystyäkin ja sille tulo oli aika hankalaa aluksi, koska sillekkin oli aika pitkä etäisyys, ja jos kavaletit epäonnistuivat edes vähän, oli sille todella hankala, ellei mahdoton päästä siististi.

Emme nostaneet siis tätä estettä kovinkaan isoksi, jotta okserille olisi sitten helpompi ratsastaa. Pystylle ei paljon kosketuksia tullut ja alomme pikkuhiljaa nostaa okseria siitä about 80 cm eteenpäin, kun nyt ensin onnistuttiin siinäkin.

Pyysin nostamaan suoraan metriin jotta hevonen ei väsy ns. väli hypyissä, koska mulla oli koko ajan sellanen kutina et tänään tää onnistuu. Siitä nostettiin sitten metrikymppiin, siitä 15, ja kun sekin oli tultu puhtaasti sanoin että otetaan nyt vielä 5cm, niin että este on 120cm. Ekalla kerralla takapuomi alas, mutta toisella kerralla Toivo korjas super hyvin ja päästiin esteestä yli. Kerrankin sai olla taas tyytyväinen!

Hypättiin sit viel lopuks muutaman kerran vähän erilaisilla teillä pikku sarjaa ja harjoteltiin etäisyyksiä. Loppukäynnit käytiin kävelemässä metsässä ja sit vaan ponit nukkuun...
4 kommenttia: