maanantai 19. syyskuuta 2016

#48 Hyppytreenit Heinillä

Sunnuntaina olimme siis hyppäämässä Heinillä ja kerrankin mulla on kuvamateriaalia sieltä, joten postauksen kirjoittaminen onnistuu vihdoin.
Tunti alkoi klo 11 ja olimme sopivan aikaisin paikalla jotta pystyn kävelemään tarpeeksi. Aamulla oli tosi kylmä ja koska Toivo klipattiin perjantaina, sille piti laittaa jos jonkinmoista takkia kuljetuksen ajaksi.

Aloitimme tekemällä ravissa kahdeksikkoa jonka keskikohdalla piti tehdä muutama askel avoväistöä. Mä harhailin itse vähän katseen kanssa ja Toivolla oli energiaa, joten homma kävi aika hankalaksi. Loppujen lopuksi sain muutaman onnistuneen kerran, jonka jälkeen vaihdoimme tehtävää.



Aloitimme esteverryttelyn pienillä pystyillä ja kavaleteilla. Teimme erilaisia kaarteita ja suunnanmuutoksia sekä lähestymisiä. Hyppäämisen aloitimme samantyyppisillä tehtävillä. Lopuksi rata oli kuitenkin rakennettu linjoista ja sarjasta. Toivo hyppäsi taasen hyvin, ehkä neljä puomia koko tunnin aikana, nekin huolimattomuusvirheitä, että sen kohdalla meillä menee ihan hyvin. Kuitenkin Toivo oli _taas_ todella hankala edestä. Se ei niinkään ollut vahva, se veti. Se veti mut satulasta irti enkä pystynyt nostamaan sitä jalalla ylös ja suurinosa ajasta meni sen ongelman ratkaisemiseen, eikä ratkaisua edes löydetty. Päädyimme Heinin kanssa siihen, että otan ensi kerralla vanhan tutun meksikolaisen ja kokeilen hypätä sillä, jos syy onkin suitsien vaihdossa. Jos tämäkään ei toimi syy on todennäköisesti vain siinä, että Toivolta on sairasloman aikana tippunut vähän lihaksia takaa.

Toinen ongelma on kaarteet. Kaarteissa joudun polkemaan aika paljon laukkaa eteen. Toivo ei välttämättä jaksa itse työntää laukkaa kaarteissa ja useinhan ne hevoset jäävät vähän kaarteisiin kiinni. Siihen kun vielä ynnätään Toivon lyhyen lyhyt laukka, on esimerkiksi sarjat aika hankalia. Linjoilla Toivo on kuitenkin niin eteenpäin pyrkivä, että se on otetava tarkasti kiinni välissä ja työnnettävä tehtävän jälkeen läpi kaarteista. Harjoitusta harjoitusta, kyllä me opitaan!












4 kommenttia:

  1. Toivottavasti vika ei olisi mikään paha, mutta onneksi kaupan kautta ei joudu käymään ja lihaksia saa kasvatettua :)
    Millä kameralla kuvaat / millä tämän postauksen kuvat on otettu? Hienoja kuvia hypyistä, hyvä Toivo! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvaan nikon D 3200:lla. Nämä kuvat tosiaan samalla kameralla ja pikkusiskon 6v. käsialaa :)

      Poista