torstai 17. joulukuuta 2015

joulukalenterin luukku 17

Yksi viikko vielä jouluun !
Tää mun joulukalenteri on ollut ehkä enemmänkin tälläisia erikoispostauksia, joten tällä kertaa teen postauksen siitä mitä aamu- ja iltatalleihin kuuluu meidän tallilla, sekä tietenkin se "oma viikko"

Aloitetaan aamusta.
Aamutalli tehdään 7 ja 9 välisenä aikana. Ensimmäisenä vaihdetaan heppojen vaatteet yöpaidoista,ulos ilmansallimiin vaatteisiin. Siinä takkienvaihdon lomassa annetaan hepoille aamupöperöt, jonka jälkeen ne pääsevät kesällä laitumelle ja talvella tarhaan. Tietysti oman laumansa kanssa. Viimeisenä harjataan lattiat. Ulkona saavat olla niin kauan että lähtevät yleensä iltapäivällä lenkille, jonka jälkeen vielä ulos, ellei olla hikoiltu läpimäriksi. Aamutallin tekemiseen menee kokonaisuudessaan n. 30 minuuttia.
Iltatalli.  Hepoille annetaan iltaheinät, ennekuin ne tuodaan sisään, joiden pitäisi riittää siis koko yöksi. Tai no ei ihan koko yöksi, muutamisen tuntia ilman on ihan hyvä. Samalla annetaan lampaille heinä.
Kun hevoset ovat sisällä, niille vaihdetaan yövaatteet ja annetaan siinä vaatteiden vaihdon jälkeen iltapöperöt. Tämän jälkeen tarhan viiteen heinäverkkoon laitetaan paljon heinää, jotta se riittää koko seuraavaksi päiväksi. Tarkistetaan vesikuppi ja suolakivi. Iltatallin tekemiseen minulla menee kokonaisuudessaan noin 45 minuuttia.

Sitten vuorossa tämä "oma viikko"
Eli kerran kuussa kaikkien hevosten omistajat ovat yhden viikon vastuussa useammista asioista. Tähän kuuluu. Tarhojen ja laidunten päivittäinen siivous. Satulahuoneen ja rehuhuoneen siistinä pito. Kentän kakkakärryjen tyhjennys ja muun siisteyden pitäminen yllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti