lauantai 27. helmikuuta 2016

#12 Heijastin, se astetta halvempi henkivakuutus

Mä puhun nyt ihan mun omista mieltymyksistä, te voitte tehdä erilailla mutta mitat jne ovat ihan faktoja.

http://extrat.liikenneturva.fi/heijastin/ kannattaa käydä nyt ensin alkuun kokeilemassa tuota! Esimerkissä nyt ihminen mutta samalla tavalla ne heijastimet hevosellakin toimii.
Me käydään Toivon kanssa useinkin hämärällä tai pimeällä kävelemässä tiellä ja muualla maastossa. Meillä on aina roimasti heijastimia kun vartavasten lähdemme kävelemään maastoon. Vaikka en maastoon menisikkään on aina päällä vähintään heijastin ratsastusloimi kun kentälle kävelemme.
Tässä nyt esimerkki varustelu siitä mitä heijastimia Toivo kantaa yllään kun maastoon lähdemme hämärällä kävelemään.
 Aina siis päällä kyseinen vedenpitävä ja fleecevuorellinen heijastinratsastusloimi. Loimea siis kiertää ympäri heijastinnauha, teksti on heijastavaa samoin raidat. Lisäksi loimessa vielä kirkkaankeltainen huomioväri, joka tehostaa näkyvyyttä kirkkaallakin säällä. Tämän loimen olen kokenut super hyvänä, joten suosittelen! Ostettu viljar shopista puoleen hintaan ja hintaa taisi tuolloin olla about 50e
 Tälläiset perus oranssipohjaiset jalkaheijastimet. Erittäin tarpeelliset joka jalkaan. Auton valot kun näyttävät aikalailla alaviistoon, jalat osuvat valokeilaan ja heijastimet osuvat autoilijan silmään ja hän huomaa hevosen. Ostettu tokmannilta. Hinta 6.90e pari
 Loimen häntäremmiin olen kiinnittänyt heijastimen, joka tietenkin näkyy auton tullessa takaapäin. Sh. 6e
 Samassa paketissa häntäremmi heijastimen kanssa tulleet ohjiin sopivat heijastimet. Pystyy kiinnittämään myös esim turparemmiin, mutta koska sitä ei kyseisissä suitsissa ole, kiinnitin ne ohjiin. Samassa kuvassa myös rintaremmiheijastin. Heijastaa sivuille ja tietenkin eteen. Hintaa taisi olla about 10e

      Nämä kaikki varusteet siis Toivolla aina päällä kun ollaan hämärällä matkassa. Mulla tietysti heijastinliivi ja heijastintumput ja talviaikaan vielä talviratsastushousut joissa heijastimet sivuilla.

     Muista aina, että heijastimia ei voi olla liikaa ja kukaan niistä ei kärsi, päinvastoin. Se on kaikille paras että juuri SINÄ laitat tarpeeksi heijastimia jos et halua löytää itseäsi ta i hevostasi kuolleena ta i erittäin pahasti vammautuneena, me ei ainakaan Toivon kanssa haluta!

    Tässä vielä muutama hyödyllinen linkki heijastimesta!
http://www.heijastinkauppa.fi/
https://www.youtube.com/watch?v=EsaipN0Sh3Y


1 kommentti:

  1. Täyttä asiaa. Ärsyttää, kun näkee - tai no siis ei näe - pimeässä ihmisiä, joilla ei ole yhtäkään heijastinta. Hyvä että te käytätte heijastimia! Kehut sulle ja rapsutuksia Toivolle! :)

    VastaaPoista