lauantai 12. maaliskuuta 2016

#15 pitkästä aikaa Lauraa

Meillä oli tosiaan ainakin kuukauden tauko Laurasta. Oli tosi kiva taas pitkästä aikaa päästä kunnolla ratsastaan valmentajan silmän alla muutakin kuin esteitä. Alkutunnista menimme käynnissä apujen valmistelua ja pohkeenväistöä uraa seuraten. Tuntu ihan et olisin unohtanu kaiken ja alku ei ollu ihan parhaan näköstä varsinkaan pohkeenväistön puolesta, koska apujen kunnollinen ja huolellinen valmistelu oli ihan hukassa. Kyllähän se siitä sitten jotenkin alkoi sujua mutta ei vieläkään ihan kunnolla.
Aloitimme ravi- ja laukkatyöskentelyn ympyrällä niin että hevoset kulkivat ympyränkaaren muodossa rauhassa ja rentona sekä kuitenkin lavoista suht. suorana. toiseen suuntaan tämä onnistui oikeinkin hyvin, kun taas toiseen suuntaan ongelmia oli suoruudessa ja vauhdin liiasta kasvusta. Laukka oli molempiin suuntiin erittäin hyvää edelliseen verrattuna. Laukka pyöri, toivo myötäsi niskasta ja meni rauhassa ja levollisena, rikä täyttä höökiä eteenpäin toisinkuin viime kerroilla.
Kuten kuvistakin huomaa, varsinkin laukassa ja kevyessä ravissa könötän eteenpäin niikuin selkävaivainen myyrä. Siihen täytyy keskittyä, samaten jalkojen käyttöön, että muistan käyttää molempia jalkoja yhtä paljon, sama juttu käsien kanssa.
Laura kehui juurikin laukan kehitystä, levollisuutta, rauhallisuutta ja rentoutta. Tämän päivän valmemmukseen olen kaiken kaikkiaan tyytyväinen. Toivo oli kiltti ja kevyt sekä pyöritti laukkaa hyvin, joten tyytyväinen olen äijään.

Torstaina taas luvassa Maijalla kavaletteja/jumppaa ensi sunnuntain kisoihin valmistellen 
<3:lla Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti