keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

#18 Miten valitset

Nimittäin kuka on se oikea juuri sinulle, siis oikea hevonen. Nämä ovat omia mielipiteitäni ja ajatuksiani, enkä halua päteä teille mistään, mutta koska tätä toivottiin, ajattelin sen toteuttaa.

Ensinnäkin kannattaa miettiä mitä haluaa. Millaisia tavoitteita kenties on? Tähtäätkö GP-radoille vai ratsastatko vaan mieluusti yksin omassa rauhassa vailla kilpailua. Mieti millaisista hevosista tykkäät, onko kenties jokin rotu minkä haluat? Muista päättää myös hevosen hintakatto niin etsiminen ja löytäminen mm. välittäjiltä on paljon helpompaa.
Ota yhteyttä eri hevosen omistajiin ja välittäjiin, kokeile monia hevosia tai lähde ulkomaille etsimään sitä oikeaa. Kysymällä et menetä mitään, paitsi ehkä muutamia minuutteja elämästäsi. Älä tee sitä virhettä että ostat ensimmäisen, yhden kokeilukerran jälkeen niinkuin me. Koska meille kävi vaan super hyvä tuuri että Toivo todella oli se oikea. Kaikille niin ei käy.
Kun käyt kokeilemassa hevosta, pyydä joku kuvaamaan jotta pystyt katsomaan itse miltä meno näytti. Etsi virheitä, älä hyviä kohtia. Tietysti niitä hyviäkin mutta huonoja on hankalampi etsiä hevosesta (ainakin minulle on)Kun löydät hevosen heikkoudet, on sinun helpompi ajatella onko se sinulle sopiva.
 Mulle itselle oli selvää että haluan Suokin ja juurikin estesuokin eli sporttimallisen humman. Kannattaa ostaa sinua ns. taitavampi hevonen varsinkin jos etsit ensimmäistä kaviollista kaveria. Eli jos olet itse esim. HeB ja 80cm tasoinen kannattaa ajatella vaikka vahva HeB tai HeA ja 100cm. Tietenkin jos haluat kehittyä korkeammalle nii  sitten korkeampitasoinen hevonen, mutta kehittymisen kannalta olisi kuitenkin tärkeää hankkia hevonen joka kykenee opettamaan sinua.
Muista että hevonen opettaa sinua ja sä sitä molempien heikkoudet täydentää toisiaan, samaten vahvuudet. Aika parantaa haavat ja ajan kanssa mennään eteenpäin. Muista edetä rauhassa ja huolella, onhan sinun huolehdittava ystävästäsi parhaassa tapauksessa vielä 20 vuotta. Onnea etsintöihin!
 Tässä jotain mun mietintöjä aiheesta, toivottavasti tästä oli jollekkin apua. 

4 kommenttia:

 1. Tää oli tosi hyvä postaus!

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Te sentään kokeilitte hevosta ennen ostoa, me nähtiin poni ensimmäisen kerran vasta kun mentiin sitä hakemaan... Tosin meilläkin kävi hyvä tuuri, koska jos oltaisiin sitä käyty katsomassa ei kauppoja välttämättä olisi tullut ja täytyy kyllä sanoa että tuo meidän Pike on kyllä ylittänyt kaikki odotukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah ;) todellakin oli kyllä tuuria teillä matkassa!

   Poista