sunnuntai 6. marraskuuta 2016

#57 Lunta ja sairaasti pakkasta

Jonka myötä myös kenttä jäätyi ja hevonen pimahti. Ei vaan kyllä se kenttä saatiin auki ja hevonenkin nyt jo vähän rauhoittui.

Tämä viikko on mennyt Toivon kanssa pelkällä sileän ratsastuksella. Hevonen oli yhden vapaapäivän jälkeen niin sekaisin, että pelkkä ohjien tuntumalle ottaminen tarkoitti laukkaa. Kutsuin valmentajan apuun, jumpattiin hevonen kuosiin ja nyt se on taas toiminut jollain lailla. Onhan se reipas ja näin, mutta parempi se kuin tahmea.

Eiliseltä olisi taas pikkusiskon ottamia kuvia ja koska eilinen on nyt meille varmaan vähän kuin merkkipäivä siinä mielessä, että Toivo teki ensimmäistä kertaa laukanvaihdon ilman puomia, pitää siitä kirjoittaa heti ilosanoma tänne! Tosin vain edestä, mutta takajalatkin vaihtuivat ympyrällä kun pyysin sitä vähän eteen. Tiedättekö kun olin niin supersuper tyytyväinen. Toiseen suuntaan tämä ei vielä onnistunut mutta voi kamala sitä iloa ja hämmästystä kun tajusi  hevosen vaihtaneen edestä laukan pyynnöstä ja vielä ilman puomia.

Muutenkin Toivo oli eilen tosi kivan tuntuinen varsinkin juuri laukassa. Edelleen se on niin hurja olevinaan että jos annan laukassa vähääkään kevyempää ohjaa tai istuntaa se tekee Toivo-speciaalin eli pää jalkojenväliin ja selkä köyrylle ja parhaassa tapauksessa vielä vähän peppua ylös.

Kenttä tosiaankin saatiin onneksemme äestämällä auki joten sekin on vielä ihan toimintakunnossa kiitos iskän ja pakkasellakin käyntiin lähteneen traktorin. Meillä siis kenttää ei ole suolattu eikä varmaan suolatakkaan eli ainoa hoito on äestys ja siihen perään lanaus joka on ainakin kesällä ja tällä ilmalla vielä ihan toimiva ratkaisu. Eipä tässä varmaan muuta, katsotaan kuvat ja jatketaan viikolopun viettoa!

(älä välitä mun ratsastuskamoista. Jalat jäätyy ja oli pakko kaivaa kuomat esiin. Takkejakin on 3 päällekkäin niin näytän xxxxl kokoiselta XD)
6 kommenttia:

  1. Tosi ihana aurinkoinen ilma kuvissa, tykkään! Meilläkin on täällä nyt hirveät pakkaset, kuvaajalle (mulle) tosiaan kunniaa monet ovat antaneet viikonlopun aikana, kun viitsin olla -11 asteen pakkasessa kuvaamassa NR:n seura/harjoituskilpailuja... ;)

    VastaaPoista
  2. Kaunis suokki! Ja ihana tuo vika kuva. :D Meillä menee onneksi niin, että koppura kenttä rauhoittaa meinkiä eikä lähetä ihan aina laukassa liikkeelle suokki tamman kanssa. :o

    VastaaPoista