keskiviikko 23. marraskuuta 2016

#60 "Tiiätkö mikä tässä on ongelma?"

"En oo ihan varma."

"Sä oot liian hidas, menee kolme laukkaa eikä tapahdu mitään."

Viime valmennuksen ongelmat tiivistettynä vuoropuheluksi. Mä oon liian hidas. En vaan jostain syystä millään pääse niin nopeasti tiukasti satulaan ja saa ohjaa ja pohjetta läpi heti ensimmäisellä laukka-askeleella esteen jälkeen. Varsinkin linjoilla jos ota kiinni se tapahtuu liian myöhään. Jos otan vaikkapa viiden laukan linjalla kiinni vasta 4. ja 5. se on liian myöhään ja hyppy tulee väkisinkin kättä vasten. Jos ottaisin vaikka 2. ja 3. kiinni voisin rentouttaa ja antaa hevosen tehdä neljännen ja viidennen laukan.

Laukkaa pitäisi saada ratsastettua myös enemmän ylös kuin eteen, ja me Heinin kanssa päätettiinkin, että tehdään nyt tammikuulle asti kavaletteja ja pieniä tehtäviä. Keskitytään siis tekniikkaan, koska sehän on kaiken pohja. Tammikuusta eteenpäin aloitetaan tekemäänn. kuukauden-kahden ajan voimaa ja aletaan sitten treenata ratoja. tavoiteeistakin puhuttiin, mutta niistä lisää myöhemmin, ehkä joulukalenteripostauksissa tms.

Nytkään ei ollut kamera mukana ja koska maneesikuvat ovat aina huonoja saatte katsella nyt talvikauden treeneistä enimmäkseen videoita joita yritän jaksaa leikkailla jne niin paljon kuin jaksan.

2 kommenttia:

 1. Tosi kiva video! Näkee hyvin postaukseen raapustamasi sanat. Ei ole kysymys, ettetkö osaisi ratsastaa vaan tekniikka on tärkein, ja hyvä että sen ympärille muodostuva ongelma ratkaistaan nopeasti.

  Toivo näytti tosi hyvältä, ja hyppää hienosti! Pienillä ilmavaroilla ja rytmikkäällä (näyttäen) laukalla eteenpäin, siitä Toivo tunnistetaan Aina.

  Jos maneesikuvat eivät onnistu, voin laittaa pari vinkkiä, minkä pitäisi toimia, sillä muistaakseni siunkin kamera on Canon EOS 600D.

  1. Itsekään en aluksi maneesikuvissa ole onnistunut. Tähän vinkkiin liittyen kamerassa pitää olla melko paljon myös tilaa jäljellä (kuinka monta kuvaa pystyt vielä ottamaan näkyy ld-näytöllä oikeassa alakulmassa suluissa oleva luku, esim. 786)
  - Kun otat kuvia, pidä liipaisinta koko ajan pohjassa. Ei pelkän yhden kuvan oton, vaan ennen ja jälkeen estettä koko ajan, jolloin itsellä ainakin kuvat onnistuu paremmin, ja niitä tulee enemmän.

  2. Millä asetuksella sulla on kameran "oletus"?
  - Urheilukuvauksella saa kaikista parhaiten kuvia liikkuvasta kihteesta.
  - Jos kuvista tulee liian tummia, vaihda vakioasetusta, jonka saat esiin menemällä pois galleriasta ja painamalla näppäintä, jossa on Q-kirjain. Klikkaa sanaa "Vakioasetus" ja siellä on kuvan väriin vaikuttavia asetuksia, mm. Eloisa, Pehmeä, Lämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kamerana nikon d 3200 ja urheilukuvana kuvaan. Kiitos taas ihanasta kommentista! <3

   Poista