maanantai 11. heinäkuuta 2016

#39 Toivon kuolaimet?


Sain inspiksen tehdä nyt tälläisen postauksen Toivon kuolaimista ja niistä edellisistä kokeiluista. Aloitan vaikka siitä, että sileällä meillä oli ensin ihan normaaliakin normaalimpi kolmipala. Toivo toimi sillä ihan hyvin mutta jostain syystä en kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen kuolaimeen. Kokeilin kuolaimetonta, se ei toiminut ollenkaan.  Sen jälkeen halusin kokeilla happy mouth kolmipalaa ja Toivo oli sillä super hyvä! Suupielet alkoivat kuitenkin halkeilla, ja rasvailin niitä pohtien, mikä ihme tämän aiheuttaa. Olin super ihmeissäni tästä, koska kuolaimen kovuudesta tms. se ei voinut johtua. Sitten mietin, joo, mulla on vaan kova käsi, en osaa ratsastaa. Onneksi kuitenkin hieroja pelasti ja kertoi sen olevan allergiaa, Toivo siis kärsii kumiallergiasta. Äkkiä normaali kolmipala käyttöön ja mieli oli taas parempi. Kukkahackamoreakin ehdittiin välissä testata. Tämä toimi muutamat ekat kerrat, kunnes Toivo jotenkin älysi että kun vaan painaa menemään, pääsee pakoon. Taas kolmipala takaisin geimeihin.

Tässä vaiheessa sitten vain ratsastelin tällä ja kun tuli raspauksen aika, ell kertoi, että keskipala on tässä kuolaimessa anatomisesti väärinpäin. Sitten alkoi kunnon kuolaimen etsintä ja päädyimme sprengerin siivelliseen kuolaimeen. Tämä meillä on edelleen sileällä käytössä ja toimii ihan hyvin, tai siis niin hyvin kuin itse ratsastan. Tämä rankaisee helposti siitä, jos käytän toista ohjaa enemmän kuin toista. Siipi menee suuhun ja suu aukeaa kun suussa tuntuu epämiellyttävältä. Nyt mennään sileällä tällä varmasti pitkään ja toivotaan että tämä toimisi kauan!


Esteillä taas aloitimme nivelkumipelhamilla. Se ei toiminut alkuunkaan ja suupielet aukesivat koko ajan, hevonen puri kiinni ja kuolain oli selvästi sille huono. Ajattelin, että jos ne suupielet repeytyvät jotenkin kun nahka jää renkaan väliin tms., laitoimme tutit vielä lisäksi ja homma paheni, kunnes tiedostimme hierojan kautta, että Toivo potee juurikin sitä kumiallergiaa.  Tämä pelham oli todennäköisesti Toivolle liian paksukin, ja vei aivan liikaa tilaa kieleltä. Tässä vaiheessa kuvioihin tuli gägi. Toimi todella hyvin, kunnes huomasin, että Toivo jää siihen välillä käännettäessä aika pahasti kiinni, samoin villiintyessään. Samaten tämäkin taitaa olla aavistuksen liian paksu. Mietin asiaa ja kokeilin esteillekkin kukkahackamorea. Toimi ekan kerran ihan ok, toisella ei ollenkaan, vaikutus 0%. Lainasin Toivon kaimalta 5-palaa ja totesin sen aika hyväksi. Ostin oman ja menin sillä aina puomeilla. Jatkoin kuitenkin hyppäämistä gägillä. Uskalsin kokeilla hypätessä vihdoin 5-palaa ja menin sillä vähän riskillä kisoihin sen kanssa. Se toimi todella hyvin, ja jatkoin sillä hyppäämistä. Kannan gägiä kisoissa silti aina mukana, varuiksi, jos hevonen oikeasti on mahdoton, on turvallisempi mennä gägillä. Ainiin, kokeiltiinhan me jossain kohtaa crescendoakin, mutta se oli niin hullua ja mua oikeastaan painostettiin kokeilemaan sitä ja otin sen pois 5 minuutin kävelyn jälkeen.

 Nyt olen tehnyt huomion, liittyen 5-palan kuolainrenkaisiin. Ne ovat pienemmät kuin muissa ja kuolain liukuu suusta helposti ulos. Harkinnassa siis fullcheeck 5-pala. Katsotaan, keskustellaan ja ihmetellään valmentajan kanssa mitä tehdään ja päätetään.

Tiivistettynä siis, Toivolle sopii esteillä terävä, nopea ja vivuton kuolain. Sileällä anatomisesti muotoiltu mukava kuolain herkkyytensä vuoksi. Kumipäällyste tähän lisäksi olisi luxusta, mutta valitettavan allergian vuoksi sitä ei voida toteuttaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti