keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

#40 Kisat taas edessä...

..muut varmaan puunaa ja klanssaa ja vaikka mitä, hevonen hiotaan huippukuntoon ja mitä tekee Annika 3 päivää ennen kisoja, no leikkii ilmansatulaa.

Oikeasti tähän hassutteluun ja kuvailuun meni ehkä viisi minuuttia, joten ratsastin mä sitä ravia suoremmaksi ja tasapainoisemmaksi varmaan ainakin 25 minuuttia. Meidän oli tarkoituskin tehdä kevyt treeni ja laukata vain pitkin ohjin vähän enemmän eteen kuin yleensä. Ravailin aluksi vähän pidemmällä ohjalla vaan suoraa uraa kierroksen tai pari, ja annoin hevosen vaan ravata. Jonkin ajan päästä otin ohjaa ja aloin tehdä ympyröitä ja ratsastin pitkät sivut irti uralta niin, että hevonen pysyy mahdollisimman suoralla uralla ilman seinän tukea. Tätä toistin jonkun aikaa, jonka jälkeen tulin muutamaan otteeseen suoraan keskihalkaisijaa pitkin.
Muutamia ravi-seis siirtymisiäkin tein ja ne olivat itseasiassa todella hyviä tällä kertaa. Istuin tiiviisti ja laskin käden kohti säkää---hevonen on seis. Nää oli super hyvät ja olin tosi tyytyväinen kyseisiin siirtymisiin, jonka vuoksi en tehnyt niitä mahdottoman kauaa.
Suoraan kulkeminen ilman seinän tukea on jo suhteelisen hankalaa, ja vaatii todella paljon oikeaa jalkaa. Toivo kun puskee aina juuri sitä oikeaa jalkaa vasten, joten sitä saa käyttää kyllä melkein kokon ajan suoralla, juurikin ilman sitä sienää. Sekin onnistui kuitenkin paremmin kuin edelliskerralla.
Otimme muutamia kuvia niin, että olin polvillani selässä, olisin halunnut seistä, mutta koska polvillaan olemisessakin oli jo tarpeeksi hankaluuksia jätin sen tekemättä. Toivo ei olisi halunnut pysyä paikallaan ja muutamasti luiskahdin alaskin koska siinä vaiheessa kun hevonen lähtee sivulle ja eteen ja alas ja ylös samaan aikaan, minunn tasapainoni ei enää kestä. Ihan hyviä kuvia saimme ja varsinkin kun kuvaajana toimi 6-vuotias pikkusisko.


Sitten laukkasin pitkinohjin ja keksin, että ilman käsiä laukkaamisesta vois tulla ihan kivoja kuvia ja toteutin sen ensin oikeaan kierrokseen ja yritin vasempaan, mutta koska Toivo innostui ja yritti jopa pukittaa, laukkasin sitten vain pitkin ohjin. Taas kuvista tuli super kivoja, ja edelleen kameran takana 6 v. tyttö.


Lisää kuvateksti

Toivon säälittävä pukittamisyritys...
Lopuksi Alisa ja Aleksi kävelivät loppukäyntejä. Aleksi oli ihan fiiliksissä, vaikka viikko sitten ei olisi millään mennyt selkään. Luottamus siis heidän välillään kasvanut, jes!

4 kommenttia:

  1. Hauskoja kuvia :) On kyllä tosi mukava välillä vaan leikkiä ja mennä rennosti ja sen jälkeen taas treenata kunnolla :D Sulla on kivan näkönen blogi ja liityin lukijaksikin ❤︎

    kamillaino.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. On sulla kyllä taitava pikkusisko, upeita kuvia! Oot säki kyllä taitava ratsastaja ;)

    Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista