lauantai 16. heinäkuuta 2016

#31 Salo Horse show 14.7.2016

Matkamme kävi siis Saloon torstaina ja kuten arvata saattaa oli herätys suhteellisen aikainen, 3.30. Kilpailut alkoivat 8.00 ja ajaahan meiltäkin Saloon melkien kaksi tuntia. Onneksi heräämisen kanssa ei ollut ongelmaa ja pääsimme lähtemään siinä neljän jälkeen tallille. Tallilla heitin hevosille heinää ja annoin Toivon kivennäiset. Laitoin Toivon kuntoon ja lykkäsin koppiin, tavarat mukaan ja menoksi. Matka sujui hyvin, kun lähempänä oli taasen vähän ongelmia löytää paikalle sillä äiti oli jättänyt kartan kotiin ja kuten yleensä käy, google maps ei tietenkään edes toiminut.


Kisapaikalle kuitenkin päästiin ja kävin näyttämään tapojen mukaan rokotustodistukset ja siitä suoraan radankävelyyn. Rata vaikutti tosi kivalta. Pajon kaarevialinjoja joissa ihan semisti tekemistä. Ei ollut kuitenkaan mahdottoman hankalan oloinen rata ja oli ihan suhteellisen helppo muistaakin. Uusinnassa tykästyin kohtaan jossa oli vähän pidempi matka ilman esteitä ja saisi vaan painaa kaasun pohjaan ja ratsastaa eteen.

Laitoimme Toivon radankävelyn jälkeen kuntoon ja siinä kävelyttelyn jälkeen menin verkkaan. Toivo oli verkassa aika hyvin kuulolla varsinkin ravissa. Alussa paikat ei osunut esteille ja olin että tästä ei taas tule mitään. Onneksi radalla tämä korjaantui.Radalla Toivo oli tosi hyvä. Ykköselle hyvin sisään, samoin hyvä hyppy kakkoselle. Kolmonen oli ihan seinän vieressä, sille vähän pohjaan, ja siitä suora linja vastalaukassa tosin 4. Viides oli kaarevasti neloselta, sekin hyvin. Kuudes oli sarja. Vähän pohjaan sille ja väli olikin sitten tosi pitkä ja siihen yhden laukan sijasta kaksi. Siitä 7 kaarevasti, joka sujui hyvin, Sitten kasi joka oli vähänkuin diakonaalilla. Siitä jatkui uusintaan suoraalinjaa ysille. Siitä vähän oikaisten kymppi ja 11 kaarevalla linjalla. Olin radankävelyssä suunnitellut kääntäväni vähän tiukemman tien 12, mutta koska 11 oli niin iso hyppy, teinkin pidemmän tien. 12 puhtaasti, siitä kaasua ja 13. Sekin puhtaasti. Hieno Toivo hyppäsi taas 0-0 radan ysikympistä! Tällä tuloksella sijoituimmekin sitten neljänsiksi. Siellä sai taas puokkien keskellä olla palkintojenjaossa ylpeä Toivosta.

Riisuimme palkintojenjaon jälkeen Toivon ja se melkein nukahti mun viereen kopeilla. Verkkaan kun menimme se oli vähän löysä, saattaa toki johtua kuumuudesta, ja verkkasin sen aika kevyesti . Radalla väsymys ei enää tuntunutkan painavan ja vauhtia oli rutkasti enemmän kuin 90cm radalla. Toivo tuntui siltä että se ei ole yhtään hallinnassa joka johti siihen että en pidättänyt tasaisesti ja lähinnä nypin sitä, joka taasen johti puomeihin. 12 vp saldona. Nyt en enää ollut niinkään tyytyväinen. Kävin pesemässä Toivoa, riisuin ja lastasin sen kävelyn jälkeen. Kävimme siinä sitten syömässä ja katsoimme pikapikaa expon, josta tarttui mukaan koppiin kiinnitysköysi, e-vitamiinia ja ötökkämyrkkyä.                          Toivolla oli muuten kisapäivänä synttäritkin, Onnea Toivo 11 v!

2 kommenttia: