keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Kylki rutussa

Huomaatteko, mun postaustahti on tällähetkellä hurja, mutta tylsyyttäni täällä kotona tekemisen puutteessa rakastan rustailla teille. Saas nähdä koska laantuu, mutta nautitaan nyt tästä motivaatiosta kun sitä kerran on!
Niinkuin tarkimmat jo instagramista ovat varmasti huomanneet, ajoimme tiistaina taas kerran Heinille ja harjoittelimme ratsastusta. Taas mentiin sileällä, mutta vähän eri juttuja kuin nyt viimekertoina. Tälläkertaa teimme ja keskityimme reilusti mun istuntaan ja teimme helppoja teitä.

Aluksi teimme käynnissä, jonka jälkeen siirryimme aika pian raviin. Teimme siis loivia kiemurauria, joille kaarille aina voltit. Ennen volttia oli ideana työntää vähän takaosaa ulos ja varsinkin vasempaan kierrokseen vahtia, ettei ulkolapa tipu, vaikka taivutetaankin sisään. Päätyihin tehtiin vielä ympyröitä kevyessä ravissa niin, että sain siellä hevosen hyväksi ja itse vähän levätä. Tässä harjoituksessa Toivo oli ihan kiva ja saimme keskittyä mun kropan miljooniin virheisiin. Ensinnäkin se, että mä valun tosi tosi helposti ulos satulassa, varsinkin vasempaan kierrokseen. Kylki menee ihan vinkuravänkyrälle ruttuun. Tästä aiheutuu todennäköisesti myös se, että kyseiseen kierrokseen Toivon lapa irtoaa ulos pois tosi helposti. Tätä yritimme korjata koko tunnin ja muutamia pätkiä saimmekin niin, että molemmat kyljet olivat suorina.
                     
                                                                          c. Alisa K
Laukkaa teimme ravin kanssa vähän sekaisin. Laukkaa pääty-ympyröillä niin, että saan hevosen hyväksi ja sitten takaisin raviin. Ravissa hevonen rauhalliseksi voltilla tai ympyrällä. Tästä lähdetään väistöön pitkältä sivulta kohti keskihalkaisijaa ja sieltä takaisin uralle. Vasenta pohjetta Toivo väisti oikeinkin kivasti, mutta oikean pohkeen kohdalla pikemminkin väistettiin väistöä, kuin pohjetta. Väistöissä se ei kulje lähelläkään oikein päin, mutta nämä ovat meille molemmille vähän hankalia, eli sallittakoon se vielä tässä vaiheessa. 

Istunnasta piti vielä mainita se, että ravissa kun jännitän jotakin vääriä lihaksia oikeiden sijasta, pääsee ravi vähän pompottamaan (niinkuin ig:ssä videosta nickillä _tuskantoivo_ saattaa huomata). Heini antoi hyvän vinkin siitä, että ajattele ravi ennemminkin sivuttaisliikkeillä keinuttavaksi kuin ylös-alas-ylös-alas pompottavaksi. Näin oikeat lihakset rentoutuvat ja oikeat jännittyvät. 

Tiivistettynä siis: lisää oikean puolen apuja, ravia sivuttaisliikkeeksi ja molemmat kyljet yhtä pitkiksi. Lisäksi täytyy vielä muistaa ratsastaa tarpeeksi jalalla, pitää katse ylhäällä, lavat kondiksessa, takaosa aktiivisena, ja yläkroppa stabiilina. Tähän lisäksi tietenkin vielä täytyy tarkkailla hevosta ja osata lopettaa tarpeeksi ajoissa. Liikaa muistettavaa, eikö? 

Loppuun vielä ihan ohi tän aiheen, mutta mulla on uusi kännykkä, joten snapchat : annikakiikala ja instagram: _tuskantoivo_ aktivoituu toivottavasti sen verran että olisi edes seuraamisen arvoista, käykää addaa!
 

4 kommenttia:

 1. Kiva kun ooot postaillut nyt näin usein, sun postauksii on aina tosi kiva lukee :)

  VastaaPoista
 2. Katsoinkin nuo Instagram-julkaisut silloin feediltä ja kyllä vaan mietin, että ihan mieletön hevonen! :) Näytitte vaan niin sopusuhtaisilta ja hyvää yhteistyötä tekeviltä, että ei voinut kuin ihailla :) Toivottavasti Instagramiin tulee jatkossakin aktiivisesti kaikenlaista, niin pääsee seurailemaan teidän menoa sitäkin kautta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos älyttömän ihanasta kommentista. Nää saa aina hymyn huulille!

   Poista