keskiviikko 14. joulukuuta 2016

🎅🎄14


Mulla on muitakin eläimiä?
Joo, itseasiassa en ole tainnut mainita sanallaankaan muista eläimistäni täällä tämän blogin puolella ja nyt voisi olla hyvä hetki siihen. Mulla on tosiaan Toivon lisäksi 6 kania,( joista kaksi tosin pikkusiskon ) ja 5 kotiloa + niiden muksut. Kanien kanssa harrastan kanihyppyä , nyt kuitenkin kilpailut ovat meidän osalta ohi RHDV-tartuntariskin vuoksi, mutta kotona hyppelemme sännöllisen epäsäännöllisesti.

Kaneja meillä on ollut kohta neljä vuotta. Ensin tuli Apila ja Minttu kääpiöristeytysnaaraat Siurosta. Apila ja Minttu olivat melko kipakoita kaninalkuja ja raapaleilta ei näidenkään kanssa vältytty. Molemmat hyppäävät oikein kivasti ja omaavat muutaman klassauksenkin(sama asia kuin kvaali) helpolta tasolta. Apila ja Minttu olivat kaverit n. vuoden, kunnes Apila astutettiin ja se synnytti kolme poikavauvaa, jotka kaikki jäivät meille. Nimesin pojat Kulleroksi, Nurmirölliksi eli Rölliksi ja Silkkiunikoksi eli Unikoksi. Poikien isä oli puhdas leijonanharjas poika Faabelin Silver Spirit "Tico", joka tätä nykyä pomppii sateenkaarisilloilla.

Rölli on osoittautunut oikein leppoisaksi, mutta aika reviiritietoiseksi pojaksi, joka nykyisin kaveeraa Mintun kanssa. Röllille siis jäi harjas ja laahus, eli se melkein jopa näyttää leijonalta. Estehypystä Rölli ei oikein välitä ja onkin saanut kisoista lähinnä tsemppipalkintoja.

Unikko on oikein utelias ja kiltti kaveri, joka vilkkaan luonteensa ansioista ei ole mikään sylikani, niinkuin ei näistä oikeastaan kukaan. Unikko on parasta kaveria tällä hetkellä Apilan kanssa ja toivon mukaan vielä pitkään tulevaisuudessakin. Unikollekkin harjas ja laahus jäivät sekä emänsä kiva hyppytekniikka.

Kullero taas on tempperamenttinen mutta silti hellyydenkipeä poikamies, joka asuu yksin omassa yksiössään. Harjasta tai laahusta tällä pojalla ei ole, mutta hyppykyky ja tekniikka ovat omaan silmään oikeinkin kivat. Tätä olisi voinut käyttää vaikka esteristeytysjalostukseen ellei poikaa oltaisi kastroitu. 

7kg kania ei mulle riittänyt, joten ostimme reilu vuosi sitten saksanjättischeck uroksen joka ennen tämän syksyistä kastraatiota astui muutaman naaraankin ja sai aikaan 11 pikkuAdolfia, joista 10 on hengissä. Adolf jäi vähän rotunsa normaalipainoa pienemmäksi ja painaa vain 5.2kg. Luonteeltaan tämäkin poika on utelias ja sähäkkä sekä aika ailahtelevainen. 

Kanien lisäksi huoneessani terraariossa limailee muutama karvton limailija. Näistä en mitään esittelyä tee, mutta muutaman kuvan voisin söpöläisitä työntää tuonne kanikuvien sekaan.

Adolf

Nimetön

Nasu

Rölli

MinttuUnikko

Apila

Adolf

Kullero


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti