tiistai 20. joulukuuta 2016

🎅🎄20

Miten selvitä Suomen ankarasta talvesta ilman omaa maneesia...? Pitkän mietinnän jälkeen vastaan, että ei millään, mutta yrittää voi. Me, kun niitä kilpailutavoitteita kuitenkin on, ollaan pyritty selviämään niin hyvin kuin mahdollista "liian kevyiltä" viikoilta, koska Toivo kerää kamalasti virtaa niistä. Kenttä kun on ikiroudassa, on tyydyttävä selviytymään ilman sitä.

1. Lainaa muilta
Näin juuri, me ollaan lainailtu muiden maneeseja lue vuokrattu ihan kohtuullisesti tänäkin talvena. Eli koppi perään hevonen kyytiin ja maneesille. Me kun ollaan nyt käyty ahkerasti valkuissa, tulee niistäkin jo kaksi maneesikertaa per. viikko.

2. Pyöri pelloilla
Sitten, kun lunta on tarpeeksi pellon joustavuuden kannalta ei oikeastaan tule mieleen parempaa paikkaa harrastaa tätä ihanaa harrastusta. Pellolla kun voi sileän hommia tehdä melkeimpä laidasta laitaan, suoraan kävelemisestä laukkapiruetteihin. Toivo harmittavasti on pellolla aina vähän laukatessa villi, joten mitään jäätäviä vääntelyitä ja käänteyitä emme pysty tekemään. Toki käynninkin työstäminen on tärkeää, eli sitten tehdään sitä jos ei muuta keksitä. Pulkkailu on pellolla kuitenkin super kivaa, Toivonkin mielestä!  3. Ajaminen
Jos hevostasi vaan suinkin on opetettu ajolle, on kärryt perässä ympäåri kylää käveleminen paljon hyödyllisempää kuin ilman kärryjä käveleminen. Mikä parasta tää on ihan älyttömän rentoo ja hauskaa. 

4. Kiipeile
Jos tallinne lähellä on jokin kiva mäki jota voisit sahata tunnin verran edes takaisin, niin mene sinne! Mä käytän tätä konstia lohduttoman usein ajamisen lisäksi jos minnekkään ei pääse. Pepputreeniä siis!
  
   5. Pidä hauskaa
Nämä pakolliset vapaat voi hyödyntää vaikka serkkujen taluttamisella tai jollain kivoilla maastakäsittelyjutuilla. Toivo on muutamastikkin kuskannut mun parivuotiaita serkkuja tallia ympäri ja kaikilla on ollut kivaa. Maastakäsittelyäkin voi tehdä ihan melkein missä vaan.

  

2 kommenttia:

  1. Tästä sai kyllä hyviä vinkkejä huonojen kelien varalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että postaus oli mielenkiintoinen j akiitos super paljon kommentista!

      Poista