maanantai 19. joulukuuta 2016

🎅🎄19


Varustepostauksia on pyydetty joten esittelen tänään teille vuorostaan Toivon suitset. Toivolla on tällä hetkellä käytössä kolmet eri suitset ja varastossa vielä lisäksi muutamat. Kerron tällä kertaa vain käytössä olevista, jotta postauksesta ei tulisi tuhottoman pitkä. Jaa ihmeessä kommenteissa oma kokemuksesi kyseisistä remeleistä, kuulisin niitä mieleläni.

Sidepull:
Nämä Toivolla käytössä olevat suitset luovat paineen nenäpiin päälle kuten esimerkiksi hackamorekin. Hackamoreen verrattuna sidepull-suitsilla on kuitenkin helpompi asettaa hevosta, koska näissä käden saa mm. sivulle, joka on vipuvarrellisissa aika hankalaa. Käytännnössä vipuvarsi siis kääntyy väärään asentoon jos asetusta/taivutusta haluaa auttaa johtamalla kädellä sivuun. Selästä työskenneltäessä Toivo ei kuitenkaan ole siltikään toiminut yksilläkään kuolaimettomilla ihan niin hyvin kuin olisin halunnut, vaikka olen sitä sille rauhassa opettanut. Nojaa aika reippaasti turparemmiin ja on muutenkin vaikeasti ratsastettavissa. Keksin kokeilla suitsia sitten kuitenkin ajoon ja Toivo toimii niillä tosi kivasti ajaessa. Varsinkin kun käymme ajamassa vain kevyitä lenkkejä, vauhtia on muutenkin paljon helpompi säädellä. Samoin jos käyn ravi-käynti maastossa käytän kuolaimettomia. Laukkamaastoihin olisi myös tarkoitus kokeilla näitä, kunhan ensin luotan siihen että se toimii ja saan Velmin mukaan. Suitsien alkuperästä en tiedäm ostin ne muutamasti käytettynä heppatarvike-kirppikseltä. Jos näistä kuitenkin pitäisi jotain sanoa, sanoisin, että turparemmi saisi olla pehmustettu (pehmuste itse lisäämäni siis) ja niskahihna orgaanisempi. Leukahihnan kiinnitys on myös vähän epäkäytännöllinen.Meksikolaiset suitset
Meksikolaiset suitset ovat käytössä hypätessä, sekä kavalettityöskentelyssä. Meksikolaiset suitset sopivat yleensä kuumille tai nuorille hevosilleTämä turparemmi ei uo samanlaista  painetta poskille ja hampaille kuin englantilainen-turparemmi tai aachen-turparemmi, mutta monet pitävät sitä vähän nopeampana/terävämpänä. Toivolle tämä malli on sopinut hypätessä kuin nakutettu, ei mitään moittimista siis. Vaikka Toivo toimisi muillakin, käyttäisin tätä silti, koska pidän mallia hevosystävällisempänä kuin englantilaista- ja aachen-turparemmiä. Tykkään myös suitsien ulkonäöstä. Suitset ovat Horzelta ja pidän niistä kovasti suhteutettuna siihen, että ne ovat "vain" horzen suitset. Niissä on kivasti muotoiltu niskahihna ja pehmustettu turpa- ja niskahihna. Kestävyys ollut myöskin todella hyvä, ovat edelleen todella hyvässä kunnossa reilu vuoden käytön jälkeen.

Micklemit
Näitä kokeilimme alkuun myös esteille, mutta Toivo painoi näillä todella paljon kädelle ja oli tosi hankala ratsastaa jalalla tai yhtään millään, yhtään minnekkään. Sileällä nämä anatomisesti muotoillut, hermoja painamattomat suitset ovat toimineet kuitenkin toivotulla tavalla. Toivon on muutenkin välillä hankala antaa kunnollista tuntumaa sileällä, joten nämä sitset joihin voi ehkä jopa pikkuisen nojata, voisivat auttaa Toivoa ja tietty mua löytämään kiva tuntuma. Näitä ennen menimme tavallisilla turparemmittömillä, joilla Toivo jäi aika tyhjäksi helpommin kuin micklemeillä. tykkään näidenkin istuvuudesta ja ulkonäöstä kovasti, eli suosittelen, jos vaan sopivat hevosellesi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti